У соборі Неаполя не відбулося щорічне диво Януарія

Новини 21 Грудня, 2020 2 722

Фото: Український центр в Італії/ФБ

За всю історію таке траплялось лише кілька разів

У соборі Неаполя не відбулося щорічне диво Януарія. За всю історію таке траплялось лише кілька разів.

Як пише «Четверта студія», на сторінці Українського центру в Італії у ФБ повідомляється, що  у храмі зберігається краплина крові християнського мученика, яку двічі на рік – у травні та грудні — показують вірянам після спеціальної церемонії. Зазвичай після молитви засохла кров перетворюється на рідину, це називають дивом світлого Януарія і вважають благословенним знаком.

Утім, цього року, попри молитви, кров залишилась сухою.

Неаполітанці кажуть, що це поганий знак. Раніше таке траплялося лише кілька разів – у XVI столітті перед епідемією чуми, у ХХ столітті перед початком Другої світової війни та перед потужним землетрусом у 1980 році.

Довідково. Святий Януарій – італійський священномученик та єпископ, шанований як і в католицькій, так і в православній церквах, прийняв мученицьку смерть за Христа близько 305 року, в часи імператора Діоклетіана, гонителя християн.

Тіла священномученика забрали жителі Неаполя, щоби поховати з почестями. Засохлу на землі кров святого Януарія зібрала жінка, яку він перед цим вилікував від паралічу. Коли посудину з кров’ю священномученика поставили на його мощі, кров знову стала рідкою, гарячою, ніби щойно пролита.

На могилі священномученика Януарія відбулося багато чудес. З часів середньовіччя чудо розрідження крові святого Януарія відбувалося в Неаполі неодноразово.

Цього ж року, попри молитви, кров залишилась сухою.

#У_соборі_Неаполя_не_відбулося_щорічне_диво_Януарія
‼️За всю історію таке траплялось лише кілька разів.
Як…

Опубликовано Український центр в Італії Воскресенье, 20 декабря 2020 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,