У Славській громаді волонтерки виготовляють смаколики для воїнів ЗСУ

Новини 29 Квітня, 2022 411
У Славській громаді волонтерки виготовляють смаколики для воїнів ЗСУ

У Славській громаді волонтерки виготовляють смаколики для воїнів ЗСУ

Волонтерки зі Славської громади Соломія Коваль та Христина Винник організували справжній цех з виготовлення смаколиків для воїнів ЗСУ.

Про це розповіли у Стрийській районній військовій адміністрації, пише “Четверта студія”.

«Щоб підтримати захисників, організували своєрідний флешмоб – бронювати житло. За ці кошти ми закупляли борошно, щоб пекти булочки та іншу випічку. Згодом до нас долучилося багато мешканок Славська та Верхньої Рожанки, – розповідає Соломія Коваль. – Найчастіше ми передаємо їжу, шкарпетки, термобілизну, медикаменти. Все залежить від того, що потрібно хлопцям, намагаємося знайти все, на що є запит».

До речі, дівчат з Верхньої Рожанки у своєму волонтерському колективі називають «кіборгами», бо печуть дуже швидко і дуже багато. Є сподівання, що після війни Світлана Гачка та Галина Пинів разом з іншими дівчатами з Рожанки відкриють свою пекарню, щоб уже в мирний час всі могли посмакувати домашньою випічкою.

«Найприємніше, – додає Соломія, – коли випадково натрапляєш на фото з «гарячих» точок, на яких коробки спаковані у Славську чи Рожанці. Аж не віриться, скільки кілометрів ця коробка подолала і таки дісталася до місця призначення».

Благодійний флешмоб, коли люди бронюють житло у туристичних місцях (квартири, номери у готелях), та оплачують бронь, але не приїжджають. За зібрані таким чином кошти волонтери та власники цього житла закупляють необхідні речі для ЗСУ.

Коментарі

Позначки: ,