У школи Дрогобицької громади повернуть гаряче харчування

Новини 30 Січня, 2023 86
До навчання у школах Львова доєднано понад 3 тисячі вимушено переміщених дітей

До навчання у школах Львова доєднано понад 3 тисячі вимушено переміщених дітей

Сьогодні, 30 січня, у закладах загальної середньої освіти Дрогобицької громади, розпочався новий навчальний семестр. Після місячного відпочинку школярі повернули на навчання.

Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді, пише Четверта студія.

Важливим питанням в організації навчального процесу в школах громади є гаряче харчування. Через те, що впродовж минулого семестру, через нестабільну економічну ситуацію в країні ніхто з підприємців не зголосився на участь в тендері з організації гарячого харчування, він так і не відбувся.

Впродовж зимових канікул відділом освіти було напрацьовано новий механізм, підготовлено нові розрахунки та подано на розгляд виконкому вищий, економічно обґрунтований, тариф. Відтак 13 січня на черговому засіданні виконкому було затверджено тариф на гаряче харчування в школах Дрогобицької громади в розмірі 40 гривень за порцію.

Минулого тижня гімназіями та ліцеями Дрогобича та Стебника було оголошено тендер на гаряче харчування для учнів. Паралельно відділом освіти оприлюднено тендер на закупівлю послуг з організації гарячих обідів для учнів сільських шкіл громади.

В міській раді зазначили, через нестабільність ціна на продукти, умови тендеру намагались прописати таким чином, аби потенційний переможець міг забезпечувати харчування за змішаною формою, використовуючи харчоблоки певних шкіл як опорні та маючи можливість розвозити гаряче харчування в інші навчальні заклади на кейтеринговій основі. Адже головне завдання – забезпечити дітей гарячими обідами.

Прокоментували також ситуацію з харчуванням школярів пільгових категорій населення. Якщо тендер відбудеться успішно, школярів, як і раніше, зможуть харчувати безплатно. Цю вартість компенсують за кошти місцевого бюджету.

У мерії наголошують, що через неможливість проведення тендеру в минулому семестрі, відділом освіти було повною мірою виплачено компенсацію родинам, у складі яких є діти пільгових категорій, в розмірі 1500 гривень на дитину.

Коментарі

Позначки: ,