У школі першокласник провалився в туалет (ФОТО)

Новини 16 Вересня, 2019 1 978

Фото: "Укрінформ"

Наразі у ЗОШ, де стався інцидент зі школярем у вуличному туалеті на території школи, ініційовано перевірку

На Закарпатті першокласник упав у вигрібну яму шкільного туалету, який розміщений надворі.
Як повідомляє “Укрінформ”, про це в мережі facebook повідомив активіст з Хуста, юрист за фахом Роман Келемен.

“А тепер про реальність Нової української школи! У п’ятницю, 13 вересня у с. Забрідь, Хустського району в Забрідській ЗОШ 1-3 ступенів першачок впав у вигрібну яму шкільного туалету. На щастя, його друзі-однокласники побігли за вчителями, щоб ті врятували школяра , який провалився в туалет. Дитину врятували, витягнувши зі шкільних фекалій,” – повідомив Келемен.

За словами активіста, це вже не перший подібний випадок у районі, коли школярі молодшої ланки провалюються у вигрібні ями.

“А тепер подивіться на цей шкільний туалет і дайте оцінку роботи директору школи, сільському голові, начальнику відділу освіти Хустського району та області та органам влади,” – наголосив Келемен, виставляючи в мережу світлини цієї шкільної вбиральні.

Наразі кореспонденту Укрінформу не вдалося отримати коментарі з приводу інциденту в районному та обласному департаментах освіти.

Разом із тим, як повідомлялося, цьогоріч на облаштування туалетів всередині шкіл для Закарпаття виділено за урядовою програмою “Гідність дитини “ 44 млн грн.

Загалом по країні нині є 680 шкіл з туалетами надворі, найбільше таких саме на Закарпатті.

“Наразі у ЗОШ села Забрідь Хустського району, де стався інцидент зі школярем у вуличному туалеті на території школи, ініційовано перевірку. Маємо повідомити, що насправді школяр не падав у вигрібну яму — він вступив у фекалії у шкільному туалеті. Скарг на адміністрацію школи від батьків з цього приводу не надходило”, – сказав Калинич.

Разом з тим він зазначив, що більшість сільських шкіл району мають вбиральні надворі.

“За програмою “Гідність дитини”, в районі цьогоріч було відремонтовано та побудовано сім туалетів, що відповідають сучасним вимогам. В інших школах учні вимушені надалі користуватися вуличними вбиральнями, бо коштів на побудову чи перебудову в районі немає,” – сказав чиновник.

Коментарі

Позначки: , ,