У школах Стебника скорочують уроки через холоднечу у класах

Новини 03 Листопада, 2020 218

Фото: Дрогобицька міська рада

У дитсадках та школах досі не розпочато опалювальний сезон

У дитячих садках та школах міста Стебника досі не розпочато опалювальний сезон. Така ситуація загрожує зривом навчального та виховного процесів.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Варто – Галицькі новини», про це  повідомив начальник відділу освіти ДМР Петро Шев’як. З цієї причини, з 2 листопада  уроки у Стебницьких школах скорочують.

Якщо до середи ситуацію врегулювати не вдасться, відділ освіти буде вимушений припинити у Стебнику навчально-виховний процес у школах та зачинити дитсадки, зазначили у Ратуші.

Нагадаємо, початок опалювального сезону у стебницьких навчальних закладах – компетенція самоврядування Стебника.

Як повідомили у Дрогобицькій міській раді, відсутність тепла у навчальних закладах Стебника може призвести до того, що через недотримання температурного режиму навчально-виховний процес буде призупинено. Про це на щотижневій нараді наголосив начальник відділу освіти Петро Шев’як.

З огляду на важливість проблеми, міський голова Тарас Кучма разом з Петром Шев’яком у понеділок, 2 листопада, побували у гімназії №6, ліцеї №7 та закладі дошкільної освіти №26.

«Після відвідин навчальних закладів Стебника, я подивований від того, що керівництво міста намагається свою бездіяльність перекласти на нас. Я спілкувався з батьками дітей. Наголошував і ще раз наголошую: Дрогобич не відповідає за опалювальний сезон у Стебнику. Тепер вже з офіційним листом закликаю пана Старосольського перестати маніпулювати фактами і нехтувати здоров’ям дітей. Вимагаю негайно подати тепло до навчальних закладів», – прокоментував Тарас Кучма.

Після повернення до Дрогобича, Тарас Кучма скерував Петру Старосольському офіційного листа з вимогою.

«Вимагаємо негайно забезпечити постачання теплової енергії у дошкільні та загальноосвітні заклади м.Стебника, оскільки, недотримання норм температури повітря в приміщенні в поєднанні з підвищеною вологістю впливає на посилення процесів тепловіддачі, що призводить до охолодження організму дитини і як наслідок – розвиток захворювань, що в умовах пандемії Covid-19 може призвести до катастрофічних наслідків.

У разі невиконання вищезазначених вимог змушений буду звернутися у правоохоронні органи для вжиття відповідних заходів реагування щодо вашої бездіяльності», – йдеться у листі.

 

Коментарі

Позначки: , ,