У школах Львівщини незначна кількість укриттів відповідає вимогам

Новини 22 Липня, 2022 65

Із 1130 закладів середньої освіти майже половина має укриття

У більшості середніх шкіл Львівщини укриття поки не відповідають вимогам, розповіла в ефірі Українського радіо Львів начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти Львівської ОВА Ірина Сислюк.

“Із 1130 закладів середньої освіти майже половина має укриття. Зараз незначна частина з них відповідає вимогам до укриттів, а в більшості укриття непідготовлені та не облаштовані належним чином”, — розповіла Ірина Сислюк.

Скільки саме закладів мають відповідні укриття, Ірина Сислик не деталізувала. За її словами, зараз заклади освіти ведуть роботу, щоби рівень готовності був вищий. Водночас чиновниця додала, що зараз зарано говорити про те, чи можна буде проводити очне навчання у всіх школах області.

“Мабуть, це не скрізь вдасться — і щодо готовності укриттів, і щодо переселення внутрішньо переміщених осіб…Усім хотілося б вийти на очне навчання, але існує ймовірність того, що буде необхідність запровадити у частині закладів дистанційне навчання”, — зазначила Ірина Сислюк.

За її словами, у департаменті радять використовувати змішаний формат очного та дистанційного навчання. Однак яку саме форму обрати — вирішуватиме керівництво кожного закладу освіти та його засновники, зазначила Ірина Сислюк.

Коментарі

Позначки: