У школах Дрогобича дострокових канікул не буде

Новини 14 Жовтня, 2020 686

Фото: Дрогобиччина - новини краю

Навчання триватиме до 23 жовтня, далі планові осінні канікули

За словами освітян – на щастя в місті Котермака не є критичною ситуація із захворюваністю на COVID-19, як серед учнів, так і серед вчителів. Зважаючи на це вирішено, щоб навчальний процес в Дрогобичі тривав якомога довше – оскільки не відомо, якою буде по захворюваності ситуація під завершення осені та в зимовий період.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «Дрогобиччина – новини краю».

За словами заступника начальника відділу освіти Дрогобича Ольги Олексюк, на рекомендацію МОН щодо переведення навчальних закладів на дострокові канікули або ж дистанційну форму навчання з 15 жовтня – керівники шкіл на місцях мають право прийняти свій план дій щодо навчання, спираючись на рішення міської комісії ТЕБ та НС, а також рішення ДержспоживСлужби.

Комісія ТЕБ у Дрогобичі засідала 13 жовтня – питання про дострокові канікули за словами її членів у Дрогобичі не стоїть, оскільки епідситуація – стабільна. Це підтверджує і ДержспоживСлужба.

Щоденно керівники шкіл нам звітують, щодо відсутності учнів в класах через захворюваність. Маємо тенденцію, що навчання пропускають по 2-3 школярів у класах. Ситуація не є критичною. Куди гірший стан речей у Києві та інших областях України. Тож наразі прийнято рішення, що навчання в школах Дрогобича триватиме до 23 жовтня, не враховуючи 14 жовтня – вихідний день. З 23 жовтня на школярів чекатимуть планові осінні канікули до 2 листопада», — наголосила Ольга Олексюк.

Зміни щодо канікул можуть виникнути лиш у тому разі, якщо епідситуація в місті погіршиться та зросте кількість хворих серед школярів та вчителів.

Що стосується захворюваності на COVID-19 в освітянському та шкільному середовищі Дрогобича, то станом на 13 жовтня – 18 учнів ЗОШ№5 м. Дрогобича пішли на самоізоляцію. Оскільки у родичів деяких дітей є підозри на недугу. Мова іде про дітей, що є вихованцями будинку «Оранта» та навчаються у 5 школі.

В загальному в Дрогобичі із початком навчання 60 учнів перебували на самоізоляції. Що стосується педагогів – то в 9 вчителів із 1,5 тис. педагогів підтверджений діагноз COVID-19. Вони теж перебували на самоізоляції.

Показники по недузі не високі і заледве становлять 1% хворих від загальної кількості усіх осіб освітнього середовища міста», — коментують ситуацію в відділі освіти.

 

Коментарі

Позначки: , ,