У «Шегинях» затримали автомобіль «Укрпошти» з вантажем контрабанди, яку перевозили під виглядом посилок (ФОТО)

Новини 13 Січня, 2019 195

Фото: Іван Спринський

Укрпошта під виглядом посилок перевозила у Польщу контрабандні цигарки.

Поляки затримали фірмовий мікроавтобус державного підприємства поштового зв’язку із контрабандою сигарет.

Факт затримання автомобіля «Укрпошти» польськими митниками підтвердив начальник Львівської митниці Левко Прокіпчук та прес-служба ПАТ «Укрпошти», інформує червоноградський nadbugom.in.ua

Посилки, в яких перевозились цигарки, оформлювала митниця у Києві, а Львівська митниця здійснювала уже їх транзитне оформлення.

Відтак на Львівській митниці призначено перевірку. Аналогічне розслідування проводить й «Укрпошта».

«Проведення стовідсоткових оглядів поштових відправлень в пунктах пропуску є майже неможливим. Так, звісно можна і слід залучати кінологічні команди. І очевидно, що з часу початку функціонування стаціонарних скануючих систем, які зараз монтуються в пунктах пропуску «Краковець», «Шегині», «Рава-Руська» протидіяти таким порушенням буде легше», – зауважив Левко Прокіпчук, начальник Львівської митниці.

“Укрпошта” не на жарт погоріла на контрабанді.

Як передає Цензор.НЕТ, про це написав користувач Фейсбуку Іван Спринський.

Він зазначив: “Невідомі факти з Львівської (митниці – ред.). Отож, щодо мікроавтобуса “Укрпошта” який затримали на польській стороні, що їхав через “Шегині”, змушений уточнювати інформацію щодо події, бо офіційної відповіді поки не маю. Тобто мікроавтобус був, він був “Укрпошти” з’ясовуємо дату події”.

Журналіст Євген Плінський в Фейсбуці підкреслив: “Наша “свята корова”, а саме національний поштовий оператор “Укрпошта” не на жарт погоріла на контрабанді.

Іван Спринський опублікував фото і відео того, як 5 січня польські митники затримали в пункті пропуску “Шегині” фірмовий бус “Укрпошти” в якому під виглядом посилок на експорт з України виявилися ящики з сигаретами.

Фото: Іван Спринський

Спринський пише, що сигарети були запаковані в посилки ще в Києві, і якщо це так, то поляки колупнули не одноразову підміну, а системний канал контрабанди підакцизних товарів, що перевозяться поштовою службою.

Дивно що ця інформація не викликала шум у ЗМІ, адже “Укрпошта” – член “Всесвітнього поштового союзу” і національний поштовий оператор, причетність якого до контрабанди кидає пляму на всю країну і ставить під сумнів її прозорість і бездоганність.

Наша Львівська митниця, на відміну від поляків, цей вантаж чомусь не помітила, а це ще один дзвіночок того, що лояльність до поштових вантажів на кордоні призвела до вседозволеності поштових операторів і з цим треба щось вирішувати.

Під пломбою “пошта” товар незаконно переміщується через кордон дедалі частіше.

І тут слід сказати, що ініціатива Мінфіну посилити правила гри для поштових операторів з 2019 року провалилася саме через Укрпошту, яка заблокувала введення з цього року електронних реєстрів одержувачів і статус податкових агентів для всіх операторів доставки.

Якщо інформація про існування в Укрпошті каналу контрабанди підтвердиться, то тоді виникне велике питання причетності “Укрпошти” і до ввезення контрабанди під виглядом посилок.

Адже якщо є “вікно” з країни, то хто гарантує що воно не працює в обидві сторони?

Продовжуємо розбиратися і збирати інформацію про цей випадок”.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,