У середу у Львові відбудеться велика театральна прес-конференція

Новини 24 Лютого, 2020 247

У середу, 26 лютого, у Львові відбудеться велика театральна прес-конференція, під час якої представники мистецьких установ розкажуть про головні події та новини березня.

Про це пише 4studio з посиланням на прес-службу ЛМР.

Довкола ідеї вже об’єдналися: Львівський театр ляльок, Театр Лесі Українки, Театр ім. Леся Курбаса, Львівський академічний духовний театр ʺВоскресінняʺ та Національний театр ім. М. Заньковецької.

Така спільна презентація — можливість показати цілісну картину того, що відбувається у львівських театрах, адже, незважаючи на різні формати та підходи, театри мають багато спільних тенденцій, намірів, векторів.

Під час пресконференції проанонсують:

Львівський театр ляльок готує велику програму до святкування Міжнародного дня лялькаря 21 березня: вона об’єднає низку освітніх та розважальних подій як для дітей, так і для дорослих.
У Львівському академічному театрі ʺВоскресінняʺ незабаром прем’єра — ʺБалаган чесностіʺ за мотивами п’єси Л. Піранделло.

Національний театр ім. Марії Заньковецької 28 лютого запросить на Творчий вечір народного артиста України, корифея театру Бориса Міруса. А 29 лютого — прем’єра вистави ʺ#Антонич_Миʺ Наталії Боймук у режисурі Богдана Ревкевича на Камерній сцені.

У Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса 2 березня о 19:00 — Святковий вечір з нагоди 110-річчя відкриття театру вар’єте Casino de Paris. Дізнаємось історію будівлі сучасного театру, а також про співочо-музичне дійство ʺУсміхʺ Марії Онещак та ʺОркестру почуваньʺ.

У театрі Лесі 28 лютого відбудеться перша прем’єра нового головного режисера театру Дмитра Захоженка ʺФілоктет. Античний рейвʺ за п’єсами Софокла та Гайнера Мюллера. 6−7 березня — прем’єра вистави ʺДами чекаютьʺ у бутафорному цеху (режисер Дмитро Захоженко, за п’єсою Сибілли Берг). 20 березня — показ інклюзивного перфомансу ʺПоглядʺ у режисурі акторки Театру Лесі Анни Єпатко.

Прес-конференція представників театрів відбудеться в середу, 26 лютого, об 11:00 в Інститут стратегії культури (площа Міцкевича, 6/7).

Коментарі

Позначки: , ,