У селі на Львівщині попрощаються із військовим Іваном Хемичем

Новини 22 Червня, 2022 110

“Повернувся з-за кордону, щоб боронити Україну”

У селі Волсвин Червоноградського району попрощаються із військовим Іваном Хемичем. Чоловікові було 33 роки. Він загинув під час виконання завдання неподалік Херсону 18 червня.

Про це Суспільному розповів староста сіл Волсвин та Городище Червоноградської громади Віктор Притулко, пише Четверта студія.

Іван Хемич родом з села Волсвин, був учасником АТО з 2015 року і до липня 2021. Війна застала його у Польщі. 25 лютого чоловік повернувся в Україну, а вже 28 лютого був на бойових позиціях.

“Він належав до розвідувальних груп, тобто вони працювали фактично вже на межі зіткнення. Під час виконання службового завдання в автомобіль, у якому був Іван разом із побратимами, вистрелили керованою протитанковою ракетою. Іван загинув, інші двоє військових — один важкопоранений, інший має легке поранення”, — розповів Віктор Притулко.

У Івана Хемича залишилися батьки, колишня дружина, брат та двоє дітей.

“Останні роки Іван був у зятях, але я зі школи його пам’ятаю, він був доброю людиною. І направду дивуюся, що він був військовим. Мені здавалося, що він і мухи не образить. Він був не просто солдатом, а ще й у найважчих умовах, на передовій. На момент вторгнення він був у Польщі, і не був зобов’язаний повертатися, крім того, він стільки років воював, вже багато Батьківщині віддав, але він приїхав додому”, — додав Віктор Притулко.

23 червня із воїном попрощаються його побратими, які залишаються на позиціях. Попередньо кортеж із тілом загиблого у рідному селі очікують у п’ятницю, 24 червня, вранці. Військового зустрічатимуть живим ланцюгом, а на будівлях вивісять державні прапори із чорними стрічками.

Також мешканці села організували збір продуктів тривалого зберігання. Їх завантажать у мікроавтобус, який буде супроводжувати траурний кортеж із тілом військового. Це авто повертатиметься на передову. Так мешканці хочуть подякувати побратимам Івана Хемича.

Коментарі

Позначки: ,