У селі на Львівщині поблизу будинку утворилося провалля (ФОТО)

Новини 20 Квітня, 2021 1 426
У селі на Львівщині поблизу будинку утворилося провалля. Світлина: Суспільне Львів

У селі на Львівщині поблизу будинку утворилося провалля. Світлина: Суспільне Львів

Вранці, 20 квітня, у селі Піски, поблизу Щирця, утворилося провалля. На місце події виїжджали рятувальники та геологи. Земля просіла за 35 метрів від дороги розповів голова Щирецької ОТГ Олег Василишин.

Першою про провалля написала у Facebook місцева мешканка Наталя Садова, пише “Четверта студія” з посиланням на Суспільне Львів.

“Центр села. Кілька метрів від центральної дороги. Місце карстового провалля початку 70-х років минулого століття. Рух”, – написала Наталя Садова.

Провалля має діаметр 30 метрів та глибину близько 15 метрів, розповів у коментарі Суспільному голова Щирецької ОТГ Олег Василишин. Вранці на місце виїжджали надзвичайники та геологи.

“Зранку провалля обгородили та зробили мітки. За словами геологів, там щогодини просідає 12-15 сантиметрів ґрунту. У будинку жив чоловік, там відключили газ та світло, а чоловіка евакуювали. Зараз нам потрібно почекати 3-4 дні, щоб зрозуміти чи ґрунт не осідає”, — розповів голова Щирецької ОТГ Олег Василишин.

За його словами, провалля у їхньому селі та навіть на тому ж місці стаються не вперше, усе через геологію району.

“Перше провалля утворилося у 1973 році. А друге — поряд із місцем теперішнього обвалу, орієнтовно у 2006 році. Раніше провалля засипали глиною, адже вoна має в’язкість”, — каже Олег Василишин.

Через обвал у Пісках у області створили спеціальну комісію. Обвал швидше за все засиплять після того як мине кілька днів. Де візьмуть гроші не глину чи іншу суміш поки невідомо.

Коментарі

Позначки: ,