У селах Трускавецької громади діятимуть добровільні пожежні дружини

Новини 17 Березня, 2021 205

У селах Трускавецької громади діятимуть добровільні пожежні дружини

Добровільні пожежні дружини – це те, чим гордяться в Європі, зокрема наші партнери в Німеччині та Польщі. Україна також колись мала чітко структуровані та організовані добровольчі народні пожежні дружини, проте зараз з цим є певні проблеми.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної організації партії “Європейська Солідарність”.

Щоб у селах Трускавецької громади було безпечно, а вогонь не завдавав шкоди ні житлу, ні іншій нерухомості, ні полям та лісам, потрібно створювати добровільні пожежні команди. Про те яким чином в межах чинного законодавства це зробити, йшлося на нараді, котра відбулася сьогодні, 15 березня, в приміщенні Трускавецького міського відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Участь в нараді взяли керівник Трускавецького відділу ДСНС Микола Лучковський, начальник Державної пожежно-рятувальної частини №7 Іван Сидорак, міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, заступник міського голови, депутат від ПП “Європейська Солідарність» Святослав Стефанків, начальник фінансового управління ТМР Микола Федоричак, старости сіл: Тетяна Сухроменда (Орів та Зимівки), Мар`яна Мазурик (Уличне), Василь Ірод (Доброгостів та Бистрий), Павло Пасічник (Станиля).

На нараді обговорили такі теми:

  • створення громадської організації як основи діяльності добровільних пожежних дружин в селах Трускавецької МТГ,
  • співпраця міської влади Трускавця, старост сіл, керівництва МВ ДСНС, ДПРЧ-7, представників держлісгоспів з добровільними пожежними дружинами,
  • налагодження зв’язків з міжнародними партнерами для вивчення досвіду та тісної співпраці,
  • фінансове та матеріальне забезпечення добровільних пожежних дружин, першочергово у віддалених селах громади (Орів, Уличне),
  • юридичні, технічні та інші аспекти цієї проблематики.
    Було вирішено особливу увагу звернути на популяризацію добровільних пожежних дружин як осередків безпеки в селі, участь в яких має бути почесною та відповідальною.

Коментарі

Позначки: