У Самборі розкажуть про трагічне минуле міста

Новини 09 Листопада, 2018 343
У Самборі розкажуть про трагічне минуле міста

У Самборі розкажуть про трагічне минуле міста

У Самборі відбудеться доповідь про трагічне минуле міста, пов’язане з масовими розстрілами і захороненнями на території старого єврейського кладовища.
Про це йдеться у повідомленні правління ГО “Центр сприяння і розвитку програм та проектів ЮНЕСКО у Львівській області.
“Передусім, звертаємося зі словами подяки до всіх середовищ, задіяних у справі облаштування на території колишнього єврейського кладовища у м. Самбір меморіалу жертв різних віровизнань та національностей. 1 листопада 2018 р. масові заходи на території міста відбулися на належному рівні, толерантно, з відповідним рівнем поваги. Інакше й не могло бути, адже йшлося про пошанування Січових Стрільців у 100-річчя з часу утворення ЗУНР, а також замордованих нацистами самбірчан та жителів цієї частини прикарпатського краю у 75-ту річницю їхньої трагічної загибелі”, – зазначається у ініціативі ГО «Центр сприяння і розвитку програм та проектів ЮНЕСКО у Львівській області» щодо облаштування на території колишнього єврейського кладовища у м. Самбір меморіалу жертв різних віровизнань та національностей.
“Наша організація у зверненні до всіх небайдужих напередодні вище згаданих масових заходів зголосилася допомогти направити подальший процес облаштування в Самборі меморіалу жертв різних віровизнань та національностей у конструктивне русло. Будучи послідовними у цьому, готуємо серію заходів. Першим з них буде доповідь про трагічне минуле Самбора ХХ століття, пов’язане з масовими розстрілами і захороненнями на території старого єврейського кладовища. З проханням підготувати її ми звернулися до члена правління нашого громадського об’єднання Юрія Леськіва, який добре обізнаний з даною тематикою”, – зазначають у ГО.
“Доповідь відбудеться в м. Самбір 2 грудня 2018 р. Зацікавлених просимо зголошуватися на нашій сторінці у Facebook https://www.facebook.com/centrunescolviv/, на е-адресу нашої організації: imelekh@yahoo.it, або ж за номером телефону 0680703611. Це допоможе нам визначитися з приміщенням для проведення даного заходу, а також – в інших організаційних моментах. Кожного, хто матиме бажання взяти участь у заході, просимо повідомити: чи індивідуально, чи як представник громадської організації, ЗМІ і ін. Лише якнайповніший зібраний і доступний широкому загалу матеріал може стати основою для подальших дій і допомогти дійти порозуміння у питанні спорудження меморіалу. Будьмо відповідальними у наших намірах, словах і діях”, – переконані у ГО «Центр сприяння і розвитку програм та проектів ЮНЕСКО у Львівській області».

 

Коментарі

Позначки: ,