У Самборі через дії міської влади гинуть від голоду сотні птахів

Новини 22 Квітня, 2021 335

Ілюстрація: ФБ

Є серед них і червонокнижні види

У місті Самбір на Львівщині, на щільно закритих стріхах будинків у центрі міста конають від голоду і гинуть наглухо закритими сотні птахів. До такої нісенітниці: скидувати гнізда птахів із дерев і замуровувати віконця на стріхах, задраювати вентиляційні люки, додумалась міська влада із комунальниками,щоб боротися із наслідками життєдіяльності «братів наших менших».

Як пише «Четверта студія», про це інформує «Самбірська газета» з посиланням на допис о.Романа Грицишина.

«Самбірська Голгофа для птахів. Саме у ці години на щільно закритих стріхах будинків у центрі міста конають від голоду і гинуть наглухо закритими сотні птахів: голуби, сови, кажани, ворони… Є серед них і види, занесені у Червону Книгу і захищені чинним законодавством. До такої нісенітниці: скидувати гнізда птахів із дерев і замуровувати віконця на стріхах, задраювати вентиляційні люки, додумалась міська влада із комунальниками, щоб боротися із наслідками життєдіяльності “братів наших менших”.

Звичайно що має тут місце гріх знущання і вбивства Божого творіння,але чи нема підстав щодо порушення кримінального провадження за статтею “Про жорстоке ставлення до тварин (птахів, занесених у Червону Книгу), що спричинило їхню загибель”?

Хочеться сказати: хіба вже всі проблеми у країні вирішені – чи подоланий ковід, чи прогнали ми окупанта, чи немає загрози російського сапога у Самборі, чи готові бомбосховища? Чи зроблені очисні споруди, побудовано сміттєпереробний, відкрито заводи і фабрики? Н і! Місто просто вимирає: смертність по статистиці більша ніж народжуваність (і то ще до ковіду!). З чого ж починати? Правильно: взяти палицю і бігати за воронами і голубами! Що і робить у Самборі влада з комунальниками!

Бог захистить своє творіння, природа помститься за себе… прикро що самбірчани такі байдужі!», – зазначає у дописі  о.Роман Грицишин.

Опубликовано Самбірська газета Среда, 21 апреля 2021 г.

 

 

Коментарі

Позначки: , ,