У Садового придумали чергову аферу із комунальним майном (ВІДЕО)

Новини 27 Квітня, 2020 863

Андрій Садовий

Завтра, 28 квітня, депутати Львівської міської ради на сесії знову розглядатимуть ухвалу про погашення заборгованості за ремонти доріг, які робили ще перед футбольним ЄВРО 2012.

Про це пише Четверта студія з посиланням на сюжет “5 каналу Львів“.

Як йдеться у сюжеті, “фішка” полягає у тому що віддавати у Ратуші хочуть не грошима, а об’єктами комунального майна, які зараз коштують мізер.

Проте ці об’єкти знаходяться на привабливій у місті території, на якій потім, ймовірно, виростуть багатоповерхівки.

Депутат Львівської міської ради Сергій Івах розповідає, що через реалізацією цієї схеми місто може втратити сотні мільйонів гривень.

Заборгованість місто має ще з 2011 року й погасити її мали намір за кошти субвенції із державного бюджету, проте кошти від держави так і не прийшли. Ніхто й пальцем не поворухнув, аби виправити ситуації протягом усіх цих років. Не піднімали це питання і депутати від “Самопомочі” у Верховній Раді України минулого скликання.

Гарантом виплати коштів із минулого року є Агенція ресурсів Львівської міської ради. Але, оскільки вона грошей не має, то 32 мільйони гривень боргу вирішили віддати комунальним майном.

Депутат Сергій Івах наголошує, що у такий спосіб комунальне майно виводиться із міста у непрозорий спосіб.

Чому ж міська рада не хоче продати будівлі із аукціону журналісти спробували дізнатись в управлінні комунального майна Львівської міської ради, проте на телефонні дзвінки там ніхто не відповідав. Ба більше, дзвінки взагалі збивали. Деякі приміщення, до слова, взагалі фігурують у так званій “афері століття” Львівської міської ради.

Під час минулого пленарного засідання депутати не підтримали цю ухвалу, тож депутат Сергій Івах напрацював свій проект ухвали, у якому запропонував продати ці об’єкти прозоро на аукціоні. Проте його проект ухвали загадково загубився у стінах Ратуші. Депутату довелось повторно самостійно візувати нову копію проекту ухвали.

Детальніше дивіться у відео:

https://www.facebook.com/113975650254269/videos/vb.113975650254269/518320718839002/?type=2&theater

Коментарі

Позначки: , , , , ,