У Садового не побачили затримок у русі транспорту у Львові

Новини 03 Грудня, 2019 202

Фото: ФБ/Ігор Зінкевич

Як повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, техніка в місті працює і зараз, великої кількості скарг мешканців на «Гарячу лінію міста» щодо слизьких хідників чи доріг немає. Про це інформує прес-служба ЛМР, пише Четверта студія.

«Вчора ввечері ми отримали повідомлення про те, що у місті передбачаються снігові опади та ожеледиця, тому всі служби звечора були повідомлені про погіршення погодних умов. Вночі у нас працювало 45 одиниць прибиральної техніки. Також зранку 1510 двірників посипали хідники. Віддзеркаленням роботи наших служб є «Гаряча лінія міста», на якій, станом на 8 годину ранку, було лише одне звернення. У нас є цілодобове чергування техніки та попереджені двірники про те, що буде погіршення умов, і наразі якихось суттєвих скарг у нас немає. Крім того, весь громадський транспорт розпочав свою роботу вчасно. Затримок та непередбачених ситуацій немає. Зараз ми оперативно реагуємо на всі звернення і усуваємо недоліки”, — зазначила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, станом на 7 годину до прибирання була залучена техніка: у Франківському районі — 5 піскорозкидувачів та 1 трактор, у Галицькому — 4 піскорозкидувачі та 2 підмітальні машини, у Шевченківському — 6 піскорозкидувачів та 3 підмітальні трактори, у Личаківському — 2 піскорозкидувачі та 2 підмітальні трактори, у Залізничному — 2 піскорозкидувачі та 4 трактори, у Сихівському — 1 піскорозкидувач та 3 трактори.

Як уточнили у районних адміністраціях, до прибирання залучено працівників ЛКП та ШРП: у Франківському районі — 42 працівники ШРП та 382 людей ЛКП, у Личаківському — 36 двірників ШРП та 159 двірників ЛКП, у Галицькому районі — 53 людей ШРП та 196 людей ЛКП, у Шевченківському районі — 39 осіб ШРП та 252 людей ЛКП, у Залізничному — 220 осіб ЛКП, 56 осіб ШРП та 24 з ПП Лев, у Сихівському — 298 осіб ЛКП та 56 осіб ВКГ.

Львівська міська рада звертається до голів ОСББ та керівників управляючих компаній з вимогою якісного прибирання прибудинкових територій та хідників. Відповідно до ст. 152 Адміністративного кодексу, за неякісне прибирання передбачено штрафні санкції.

«Юридичний департамент ЛМР готує проект рішення виконавчого комітету, який регламентуватиме прибирання прибудинкової території і визначатиме суми штрафів за неякісне прибирання», — розповіла Ірина Маруняк.

Загалом у Львові до прибирання міста взимку готово 140 одиниць снігоочисної та іншої комунальної техніки. Львівська міська рада просить усіх учасників дорожнього руху бути обережними і про надзвичайні ситуації, для оперативного реагування відповідних служб, повідомляти «Гарячу лінію міста» за тел. 15−80.

Коментарі

Позначки: , ,