У Садового нарешті визнали, що не знають реальної кількості захворілих на коронавірус

Новини 12 Червня, 2020 3 419

Фото: ФБ/Назар Савко

Щодоби лабораторії відбирають 700−800 ПЛР-аналізів, тож наразі не встигають їх опрацювати. Тому кількість захворілих по місту на сьогодні не збільшилась, а залишається приблизно на такому ж рівні, як раніше, оскільки зі значним запізненням отримують результати тестувань.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу Львівської міської ради, на цьому наголосила заступниця міського голови й очільниця міського штабу протидії COVID-19 Галина Слічна.

«Обласна комісія сьогодні заслуховувала всі результати: 21,4 — інцидентність по області і 40 — інцидентність по Львову. Але це не оцінює реальної епідситуації у Львові. Ми проаналізували аналізи за останню добу, і ці аналізи були з 19 травня: тобто люди від 19 травня вже можуть бути здоровими. Тому ці цифри не є коректними, і реального стану за такими аналізами ми не можемо мати.

Щодоби 700−800 ПЛР-аналізів беруть від пацієнтів. До вчора в лабораторному центрі в холодильнику було 2−3 тисячі цих аналізів. Станом на сьогодні в них є лише 700 аналізів, всі інші аналізи передали на Київ в лабораторію. Тому ми можемо сподіватись на більш реальну картину та показники”, — розповіла Галина Слічна.

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,