У Садового кажуть, що обладнання у маршрутках Львова для електронного квитка працює

Новини 21 Лютого, 2022 238

Е-квиток: 92% обладнання АСОП у громадському транспорті працює коректно

Впродовж минулого тижня ЛКП «Львівавтодор» спільно зі спеціалістами чеської компанії «Мікроелектроніка» активно працювали над вдосконаленням роботи обладнання АСОП в громадському транспорті міста. Так, у нічний час вони здійснювали перевірки транспортних засобів, до роботи яких були зауваження.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Зокрема, спеціалісти обстежили обладнання в транспортних засобах на території автотранспортних підприємств АТП-1, «ЕкоПасТранс», «УСПІХ БМ», а також «Львівелектротрансу».

«Під час перевірок були виявлені проблеми із самим обладнанням, його монтажем, кабелюванням, також були зауваження до роботи програмного забезпечення. Паралельно спеціалісти працювали і працюють над усуненням зазначених недоліків, зокрема проводять заміну несправних пристроїв.

На 13 січня в робочому середовищі було 395 транспортних засобів із 796, які обладнані системами АСОП, тобто 49%. А вже зараз таких транспортних засобів – 736. 92% обладнання АСОП вже працює справно», – наголосив директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

Цього тижня чеські фахівці повернулися додому, але вони працюють дистанційно та невдовзі планують приїхати до Львова.

Водночас технічні спеціалісти ЛКП «Львівавтодор» продовжують цю роботу і планують завершити всі перевірки до середини березня.

Нагадаємо, 13 січня у Львові стартував перший етап впровадження е-квитка. Відтак, в тестовому режимі запрацювала автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті. На цьому етапі тестують обладнання та систему загалом, усувають недоліки, допомагають пільговим категоріям населення адаптуватися до користування персоніфікованими картками «ЛеоКарт», аби зрештою кожен міг самостійно валідуватися і почуватися комфортно у громадському транспорті. Водночас ще можна здійснювати пільгові поїздки і на основі звичайних посвідчень. Для пасажирів продовжує діяти готівкова форма оплати за проїзд. Вартість незмінна – 10 грн.

 

Коментарі

Позначки: , , ,