У Росії заявили, що збираються окупувати більше територій України

Новини 06 Жовтня, 2022 1 081

У Кремлі відреагували на візит Макрона, Драгі та Шольца до Києва

У російських пропагандистських ЗМІ з’явилася інформація про те, що російський диктатор Володимир Путін нібито збирається звернутися до росіян з важливою заявою, яка стосується статусу так званої «спецоперації».

Пізніше речник Путіна Дмитро Пєсков спростував ці чутки, пише Четверта студія.

Він наголосив, що зміни формату так званої «спеціальної військової операції» в Україні на контртерористичну операцію поки не буде. Натомість сказав про «повернення до Росії» всіх територій Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей.

«Це прерогатива президента. На сьогодні жодних рішень щодо зміни формату спеціальної військової операції в Україні на контртерористичну операцію не ухвалювалося», – заявив Пєсков.

Речник Путіна заявив, що українські території, які ЗСУ звільнили від окупантів, Росія нібито збирається повернути назад.

«Про межі ДНР, ЛНР, Херсонської та Запорізької областей у складі Росії: в указі президента є юридичне формулювання. Там певні території будуть повернуті, і ми продовжимо радитись із тим населенням, яке виявить бажання жити з Росією», – сказав Пєсков.

Коментарі

Позначки: