У Рівненській облраді сталась товханина (ВІДЕО)

Новини 03 Червня, 2021 238

Сергій Кондрачук та Віталій Коваль, колаж Суспільного

Рівненська ОДА та обласна рада на своїх офіційних сторінках обмінялись звинуваченнями після засідання сесії, на якій депутати не підтримали фінансування новоствореного департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення облдержадміністрації.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

В облраді зазначили, що “голова Рівненської ОДА Віталій Коваль “взяв у заручники” медиків області”, а в ОДА написали, що “облрада зупинила фінансування галузі медицини та надзвичайних ситуацій”.

Передісторією було об’єднання управління надзвичайних ситуацій та управління охорони здоров’я в один департамент. Його очолив Олег Вівсянник.

Тим часом попередній керівник управління охорони здоров’я, “свободівець” Юрій Осіпчук виграв суд про поновлення на посаді. Втім, поновлювати його фактично нікуди.

Натомість ОДА просила облраду дати дозвіл на перекидання грошей з управлінь на новий департамент, а голова адміністрації Віталій Коваль заявив, що у випадку непогодження галузь медицини області залишиться без фінансування, а люди без зарплат. Але із кількох спроб облрада таке рішення не підтримала.

Через суперечку та штовханину в залі сесію 2 червня довелось призупинити на пів години.

Обидві заяви оприлюднені на офіційних сторінках облради та ОДА. Суспільне публікує найважливіші, на наш погляд, уривки з них. Уривки зі сторінки облради:

“Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль “взяв у заручники” медиків області”.

“Депутатський корпус неодноразово рекомендував представникам адміністрації не ліквідовувати управління охорони здоров’я у розпал третьої хвилі пандемії COVID-19… та не гратися із життям та здоров’ям жителів області”.

“Натомість через особисті амбіції голови Рівненської ОДА Віталія Коваля… ліквідовано управління охорони здоров’я – тим самим поставивши під загрозу здоров’я мешканців області та знищивши систему керівництва медичними закладами на Рівненщині”.

Коментарі

Позначки: ,