У рідному місті співака Андрія Кузьменка сьогодні відкриють мурал

Новини 17 Серпня, 2020 846

Фото: "Суспільне Львів"

Портрет Скрябіна намалювали на одній із стін Новояворівського палацу культури, де відбувалися репетиції музиканта

У Новояворівську створили мурал, присв’ячений пам’яті Андрія Кузьменка. Портрет Скрябіна намалювали на одній із стін Новояворівського палацу культури, де відбувалися репетиції музиканта.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Суспільне Львів», мурал запланували відкрити о 17 годині. Ескіз погодили батьки Андрія. Кузьму зообразили на фоні ретро фотоплівки.

“Один з його останніх віршів “А зараз вже кінець фільму” частково показує ціле життя Андрія, також нам дуже сподобалась його рефлексія у пісні “Старі фотографії”. Можна сказати він як актор, у якого закінчується плівка”, — каже керівник групи митців Святослав Владика.

Проєкт підтримали батьки Кузьми. Гроші на реалізацію збирали через “Благодійний фонд імені Кузьми Скрябіна”.

Автором ідеї створення такого муралу є соціальна організація Ротарі. Мурал в Новояворівську — перший реалізованимй об’єкт. У планах організації створити місця пам’яті Кузьми, у Самборі, де народився музикант, у Новому Роздолі, Львові та Києві.

Нагадаємо, 17 серпня Андрію Кузьмі мало б виповнитися 52 роки. Андрій Кузьменко — родом із Самбора, що на Львівщині. Він український співак, композитор, поет, письменник, телеведучий та продюсер. Лідер гурту “Скрябін”.

Помер співак 2 лютого 2015 року, поблизу населеного пункту Лозуватка, Дніпропетровської області. Там авто співака зіткнулося із молоковозом. Андрій Кузьменко загинув на місці аварії.

Коментарі

Позначки: , , ,