У річці на Львівщині виявлено масовий мор риби

Новини 22 Грудня, 2019 4 074

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У річці  Щирка  на Львівщині  виявлено масову загибель риби.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області.

Як зазначається. працівниками Інспекції проведено невідкладні заходи держконтролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства жителів села Лани Пустомитівського району у зв’язку з отриманням повідомлення про масовий мор риби на річці Щирка.

За участю представників органів місцевого самоврядування Щирецької селищної ради та місцевих  мешканців було проведено обстеження згаданої річки в межах від залізничного моста в смт. Щирець до межі із Миколаївським районом. В річці та вздовж берегової лінії  виявлено масову загибель водних живих ресурсів (окуня, щуки, плотви, підлящика, карася), найбільша концентрація якої спостерігається в межах сіл Лани та Дмитре.

На місці обстеження  у відповідних  місцях було відібрано проби води для проведення лабораторних досліджень. Проводяться заходи із визначення завданих рибним  ресурсам  збитків.

Матеріали  перевірки з метою встановлення винуватців масового мору риби в подальшому буде скеровано в правоохоронні органи.

За результатами досліджень проб води відібраних у річці Щирка, виявлено перевищення норм гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин: біохімічне споживання кисню в 1,3-2,4 рази, залізо загальне в 1,4-2,9 рази, розчинений кисень в воді – 4,8-5,7 мг/дм3 при нормі не менше 6,0 мг/дм3.

«Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції провели дослідження відібраних проб вод з річки Щирка на території Пустомитівського району Львівської області. Лабораторні аналізи проводилися з визначенням наступних хімічних показників: водневий показник, хлориди, сульфати, сухий залишок, завислі речовини, амоній, нітрати, нітрити, фосфати, біохімічне споживання кисню, хімічне споживання кисню, залізо загальне, кисень розчинений, аніонні СПАР, нафтопродукти.

За результатами досліджень виявлено перевищення норм гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин: біохімічне споживання кисню в 1,3-2,4 рази, залізо загальне в 1,4-2,9 рази, розчинений кисень в воді – 4,8-5,7 мг/дм3 при нормі не менше 6,0 мг/дм3»,- зазначається у повідомленні

Коментарі

Позначки: , , ,