У Раді вимагають зробити цей тиждень пленарним

Новини 31 Січня, 2022 251
Між Рабіновичем і Геращенко сталася перепалка через мову. Фото: 5 Канал.

Геращенко нагадала, що Батьківщина голосувала разом із «слугами»

«Європейська Солідарність» подала на реєстрацію зміни до календарного плану сесії ВР. Ми вимагаємо, аби нинішній тиждень був сесійним. 

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЄС.

«Ми не голосували за чергові канікули  під виглядом карантину. 

Нагадаю, за це віддали голоси слуги, депутатські групи і Батьківщина, разом ледь нашкребли 233 за», – пише у Фейсбуці Ірина Геращенко.

Вважаємо блюзнірством в умовах підвищених безпекових загроз, проблем в енергетиці і економіці , йти на чергову  двотижневу  «роботу в комітетах». 

Країна не на карантині, школи, лікарні і Армія працюють і не можуть собі дозволити онлайн. 

Особливим блюзнірством є порядок денний на вівторок — де десяток ТСК від владної команди і зміна меж населених пунктів. Це повна неадекватність викликам часу. Натомість, законопроєкти ЄС я про підтримку ЗСУ, збільшення зарплат і фінансування армії навіть не включили до порядку денного сесії! Це і є справжні пріорітети влади. Зеленський дратується на лідерів  інших країни, які сміють говорити про військову загрозу і сам не збирається допомогати ЗСУ. 

Вже кілька годин відповідні служби ВР фактично блокують реєстрацію постанови нашої фракції про зміну календарного плану сесії. Аби на погоджуальній ми на мали можливості зафіксувати її номер. 

Рада дієздатна, щодня в сесійній залі працюють більше 300 депутатів. Натомість, померла монобільшість, там вже  немає 226. 

Цим і тільки цим пояснюються  чергові двотижневі канікули: владі треба час,  аби кнутом і пряником, кримінальними справами, залякуванням і конвертам загнати слуг в стойло.

Також ми отримали кілька сигналів від слуг, що з ними почали вести душещіпатєльні бесіди про формулу Штайнмайера як спасіння країни.  І тут теж потрібна пауза- аби нагнути для потрібних Банковій голосувань.

Вимоги нашої політичної команди незмінні: негайна зустріч лідерів фракцій із Зеленським для обговорення безпекової ситуації; адекватний порядок денний роботи ВР; пріорітетність законів на підтримку армії; негайний перерозподіл коштів з крадівництва на ЗСУ.

Коментарі

Позначки: , ,