У пункті пропуску Корчова – Краківець черги вантажівок

Новини 24 Березня, 2020 3 364

Ілюстраційне фотоJøMa / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Вантажівки з товаром на в’їзд до Польщі у Корчовій на Підкарпатті на польсько-українському кордоні чекали 35 годин, а не виїзд в Україну – 26 годин

У єдиному відкритому у Підкарпатському воєводстві переході в Корчовій (Корчова-Краківець) на польсько-українському кордоні водії вантажівок на виїзд з Польщі змушені чекати 26 годин, а на в’їзд до Польщі – 35 годин.
Як пише “Четверта студія” з посиланням на Польське Радіо, речниця Бескидського відділу Прикордонної служби майор Ельжбєта Пікор повідомила у понеділок вранці, що у неділю контроль пройшло 1889 осіб. З цього числа до Польщі в’їхало 447 осіб. Вона додала, що рух товарів, що зазвичай відбувається у декількох прикордонних переходах, нині має проходити тільки в одному прикордонному пункті пропуску («Корчова-Краківець»). Інші підкарпатські пункти пропуску з Україною: у Медиці (автомобільний, пішохідний та залізничний рух), у селах Будомєж та Кросцєнко не працюють.

За словами Пікор, у зв’язку з тим, що зараз усі з району Підкарпаття їдуть в одне місце, у середньому час очікування на в’їзд та виїзд складає понад 30 годин. Однак жодних змін, як сказала вона, щодо кількості вантажних транспортних засобів, не зареєстровано.

Серед осіб, котрі виїхали з Польщі пунктом пропуску у Корчовій, поверталися також мандрівники, котрі не мали власних транспортних засобів. У суботу були здійснені 33 автобусні рейси, котрі перевезли 820 осіб.

Нагадаємо, понад тиждень тому у неділю введено обмеження на в’їзд іноземців до Польщі. В’їхати можуть тільки іноземці, котрі є подружжям або дітьми громадян Республіки Польща, або залишаються під постійною опікою громадян Польщі, іноземці з картою поляка, дипломати та їхні родини, іноземці з дозволом на постійне або тимчасове перебування, або ті, хто має право працювати у Польщі, а також інші особи після згоди головного коменданта Прикордонної служби.

Поляки, котрі повертаються до Польщі, повинні пройти 14-денний карантин. Винятком є особи з прикордонних районів, котрі живуть у Польщі, але працюють у сусідній країні та водії колісного транспорту, наприклад автобусів та мікроавтобусів. Цих осіб не відправляють на карантин.

Нагадаємо, наразі за неофіційною інформацією, заборону на в’їзд для іноземців буде чинною у Польщі щонайменше до середини квітня.

Від минулого понеділка обмеження у прикордонному русі для іноземців ввела також Україна. До 3 квітня 2020 року діє заборону на в’їзд в Україну для негромадян країни.

Нагадаємо, нині на польсько-українському кордоні працюють тільки три автомобільні пункти пропуску: «Дорогуськ-Ягодин», «Гребенне-Рава-Руська» (Люблінське воєводство) та «Корчова-Краківець» (Підкарпатське воєводство).

Коментарі

Позначки: , , , ,