У пунктах пропуску Львівщини найближчими днями очікується велика кількість паломників-хасидів

Новини 05 Вересня, 2018 32

Фото: "Інтерфакс-Україна"

Прямують на святкування іудейського Нового року

Прикордонники оформили перших паломників-хасидів на святкування іудейського Нового року.

Як повідомили у Держприкордонслужбі України, понад 130 прочан, які прямували Україну кількома організованими групами для святкування іудейського Нового року, оформили 4 вересня прикордонники Мостиського загону у пункті пропуску «Краковець» (Львівська область), що на українсько-польському кордоні.

Також  оформлення паломників-хасидів прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» розпочали 5 вересня у столичних аеропортах.  Всього тільки цієї доби очікується близько 20 рейсів з приблизно 3 тисячами осіб.

Найбільші групи паломників  очікуються у четвер та п’ятницю,  напередодні самого свята.

«Перевірено готовність пунктів пропуску, зокрема здійснення прикордонного контролю на окремих смугах руху та створення належних умов для роботи контрольних служб, в тому числі збільшено кількість робочих місць і прикордонних нарядів, найбільша кількість груп паломників очікується в аеропортах Києва, Одеси та Вінниці, а також в пунктах пропуску на кордоні з Румунією, Словаччиною та Польщею», – повідомили у відомстві.

До Умані, де розташовується могила лідера брацлавських хасидів цадика Нахмана, для святкування Рош Гашана прибувають паломники-хасиди з усього світу.

Цього року святкування припадає на період з 9 до 11 вересня.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,