У притулку на Львівщині майже 200 собак-переселенців очікують на нових господарів

Новини 30 Серпня, 2022 79

У притулку на Львівщині майже 200 собак-переселенців очікують на нових господарів. Суспільне Львів

Близько 200 собак-переселенців перебувають зараз у притулку “Милосердя”, що у Брюховичах і потребують нових родин. У кожної тварини своя історія, когось покинули уже у Львові, частину евакуйовували з-під обстрілів волонтери. У деяких собак є психологічні травми.

Серед евакуйованих тварина — 11-річна Джессі з Харкова. У притулку вона від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомляє Суспільне, пише «Четверта студія».

Джессі з Харкова. Суспільне Львів

“На початку війни вона приїхала зі своїми господарями і господарі її залишили. Сказали, попросили їй знайти якусь домівку. У неї є страх перед грозою, перед різкими звуками. Вона починає тремтіти”, — розповідає про підопічну керівниця притулку Наталія Кузнєцова.

У кожного мешканця притулку своя історія. Одних підкидають під двері, інших залишають на вулицях Львова чи найближчих сіл.

“Якщо до війни у нас було 280-300 тварин, отак от коливалось, то зараз в нас їх майже 400. На одну прилаштовану тварину приїжджає мінімум нових. І це нескінченний потік”, — каже Наталія Кузнєцова.

Частину таких собак із притулку віддають на перетримку. Це тимчасовий і, зазвичай, платний варіант, поки тварині шукають новий і постійний дім. Так тимчасово прихистили Джесіку із Харкова у сім’ї Григорія Самокіша.

Григорій Самокіш з Джесікою. Суспільне Львів

“Перші дні вона була дуже тривожна, вона боялась кожну повітряну тривогу. Тобто, ми спускались в підвал, вона заскакувала до нас на руки, боялась, трусилась. Але загалом вона дуже ласкава, вона любить людей”, — розповідає Григорій Самокіш.

Тепер вони разом чекають того, хто захоче стати для Джессі новою сім’єю.

У притулку на Львівщині майже 200 собак-переселенців очікують на нових господарів. Суспільне Львів

“Такі собачки потребують, по-перше, це людей, їхніх власників, тих, хто буде ними опікуватись, де вони будуть жити, де вони будуть мати теплий будинок і будуть мати любов”, — каже Григорій Самокіш.

Забрати таку тварину із притулку або перетримки можна у будь-який час, для цього потрібно пройти лише співбесіду.

 

Коментарі

Позначки: , ,