У притулку “Домажир” розповіли про стан ведмедиці з цирку (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 08 Вересня, 2021 283

У притулку "Домажир" розповіли про стан ведмедиці з цирку

“Повторює рухи з колишнього життя”

У притулку “Домажир” тиждень тому оселилася нова ведмедиця — Марта. Їй 17 років. Ведмедиця народилася у неволі і виступала в цирку, а останні кілька років жила на території ресторанного комплексу на Стрийщині.

Про те як проходить адаптація Марти Суспільному розповіла менеджерка з маркетингу ведмежого притулку Ольга Федорів.

За словами Ольги Федорів, ведмедиця продовжує звикати до нових умов. Через стресові умови життя у неї діагностували відхилення:

“У ведмедиці — стереотипія. Це хвороба, коли ведмідь стресуючи, виконує одні і ті самі рухи з колишнього життя”.

Ведмедиця вже пройшла експрес-огляд у ветеринара.

“Марту ми ще будемо додатково обстежувати. В неї поганий стан зубів. Це потребує додаткової уваги. Також стереотипія може мати тяжкі наслідки – це артрити, артрози”, — каже керівниця з догляду за тваринами ведмежого притулку “Домажир” Наталія Галайко.

Через неправильне харчування Марта має завелику вагу, тож зараз для неї розробили спеціальний раціон. Також у просторому вольєрі ведмедиця зможе більше рухатися, що теж посприяє зниженню ваги. Наразі їй найбільше подобається плавати в басейні.

Загалом у притулку живе 29 тварин. Серед них — четверо ведмежат.

Побільшало у “Домажирі” й туристичних локацій. Сьогодні, 7 вересня, там відкрили новий маршрут для відвідувачів. Стежка протяжністю півкілометра веде до чотирьох нових лісових вольєрів. Там оселили 8 ведмедів – Ласку та Мішу, Лео та Меланку, Дашу та Лелю, Фрола та Фросю. Раніше вони жили в менших – адаптаційних вольєрах.

“Коли ми говоримо про вольєр – це приблизно площа від гектара до півтора. Кожен вольєр має ставок з підведеною водою. Він сполучений з ведмежими будинками. У нас принцип: одна тварина – один бокс. Також ми багато працюємо над збагаченням наших ведмедів: придумуємо їм різні іграшки, щоб вони могли бути активними на своїй території”, — каже директор ведмежого притулку Ігор Николин.

У притулку “Домажир” розповіли про стан ведмедиці з цирку

У притулку “Домажир” розповіли про стан ведмедиці з цирку

У притулку “Домажир” розповіли про стан ведмедиці з цирку

Ведмежий притулок “Домажир” створили 5 років тому, аби рятувати тварин із притравлювальних станцій, пересувних зоопарків, цирків, готелів та ресторанів. Там ведмедів можна побачити в умовах, максимально наближених до природних.

Коментарі

Позначки: ,