У приміщеннях лікарні ОХМАТДИТ здійснили модернізацію з енергоощадності (ФОТО)

Новини 28 Липня, 2021 85

У приміщеннях лікарні ОХМАТДИТ здійснили модернізацію з енергоощадності

У вівторок, 27 липня, у Львівській обласній раді відбулося обговорення результатів проєкту енергомодернізації дитячої лікарні ОХМАТДИТ у Львові та дитячого садка № 5 у місті Кам’янка-Бузька Львівської області.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради

У приміщеннях лікарні ОХМАТДИТ здійснили модернізацію з енергоощадності

У приміщеннях лікарні ОХМАТДИТ здійснили модернізацію з енергоощадності

У приміщеннях лікарні ОХМАТДИТ здійснили модернізацію з енергоощадності

Підсумки робіт проєкту, профінансованого Фондом Східна Європа впродовж 2018-2021 років за круглим столом проаналізували перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник, міський голова м. Кам’янка-Бузька Олег Омелян, президент МБО «Фонд Східна Європа» Віктор Лях, виконавча директорка Асоціації ОМС «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин, менеджерка програм МБО «Фонду Східна Європа» Віра Недзведська.

Євгеній Гірник подякував міжнародним партнерам за підтримку та фінансову допомогу, а головне – за просвітницьку роботу щодо можливостей співпраці у сфері енергоощадності. Адже реалізація кожного проєкту дає громадам важливий досвід. Маємо навчитися використовувати ресурси міжнародних донорських програм. ◦ «Разом з партнерами ми реалізовуємо важливі зміни у нашому регіоні. Львівщина далі впроваджуватиме європейські стандарти у сферах охорони здоров‘я, освіти та енергоефективності», – запевнив перший заступник голови Львівської обласної ради.

Модернізація приміщень полягала в тому, щоб зробити їх енергоощадними, теплими, покращити внутрішній мікроклімат і умови перебування для людей. ◦ Менеджерка програм Віра Недзведська розповіла, що у відремонтованих, оновлених приміщеннях вдалося на чверть скоротити споживання енергоресурсів, а це значна економія бюджетних коштів. Завдяки проведеній модернізації збільшиться термін експлуатації будівель.

Нагадаємо, проєкт енергомодернізації важливих соціальних закладів на Львівщині реалізований Фондом Східна Європа спільно з німецькою громадською організацією ChildFund Deutschland e.V. за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини, за сприяння Львівської обласної ради й Львівської обласної державної адміністрації.

«Ми розуміємо важливість енергоефективності. Це питання не лише економічне, а й організаційне, навіть світоглядне. Тому ми запитували в мешканців Львівщини, які об’єкти для них важливі, проводили громадські слухання й обрали для себе напрямок підтримки медичних закладів та закладів дошкільної освіти. Загалом на всі програми , реалізовані Фондом впродовж 5 років , ми залучили 50 мільйонів гривень», – розповів президент МБО «Фонд Східна Європа» Віктор Лях.

Він висловив сподівання, що співпраця з Львівщиною триватиме і буде реалізовано ще багато ініціатив.

«Партнерство – це коли ми йдемо спільно, можливо не так швидко, але далеко», – наголосив Віктор Лях.

«Ми ставили мету – забезпечити комфортні та здорові умови для дітей та їхніх батьків, медичного персоналу та вихователів, які їх доглядають, а також цим проєктом нам вдалося підвищити обізнаність громадян з темою енергоефективності. А ще, впродовж тривалої співпраці ми навчилися у наших партнерів дотримуватися процедур, організовувати проєктні роботи», – зазначила виконавчий директор Асоціації ОМС «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин.

Коментарі

Позначки: