У прокуратурі оприлюднили моторошну статистику зникнення дітей

Новини 14 Листопада, 2017 65

Ілюстративне фото

Прокуратура Львівщини зафіксувала майже 2,5 сотні дітей, які зникли безвісті, 70 – розшукували в межах відкритих кримінальних проваджень. А 7 дітей вчинили самогубство

Як інформують у прес-центрі Прокуратури Львівщини, планується посилення роботи щодо захисту прав та свобод дітей на Львівщині.

За даними прокуратури, у 2017 році 7 дітей вчинили самогубство. 70 осіб розшукувалось в межах відкритих кримінальних проваджень, а більш, як 230 дітей просто зникли безвісті. Зауважимо, що більшість зниклих дітей не перебувало на обліку у відповідних органах, з ними не працювали шкільні психологи або ж спеціалісти. Часто діти проживали в неблагополучних сім’ях, де батьки пиячили або їх просто не було поруч.

Проаналізувавши дані кримінальних проваджень, у прокуратурі підсумували, що причинами такої великої випадків є неналежний догляд із сторони опікунів, невиявлені психологічні проблеми підліткового віку і відсутність роботи з дітьми соціальних служб.

Зазначимо, що найбільша кількість випадків недогляду за дитиною траплялось у Шевченківському, Залізничному та Личаківському районах Львова. Відповідно, служби в справах захисту дітей та інші органи мають вжити заходів щодо виявлення дітей, життя яких може опинитись під загрозою. Найчастіше такі діти проживають у неблагополучних сім’ях – вони конфліктують з оточенням, замкнені.

 

Коментарі

Позначки: