У профільному комітеті Ради думають про мобінг

Новини 02 Травня, 2024 46

Подробиці

Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розглянув питання доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 16 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» щодо проведення перевірок в частині вчинення мобінгу.

Про це повідомив нардеп Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

Наразі зростає кількість звернень щодо вчинення мобінгу до Державної служби з питань праці, а відтак є потреба у проведенні позапланових заходів державного нагляду (контролю) за заявою працівника або профспілки з питань вчинення мобінгу під час дії правового режиму воєнного стану.

Також затвердили рекомендації Комітету за результатами розгляду Звіту Рахункової палати про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації.

Рекомендували Кабінету Міністрів України вжити відповідних заходів щодо розвитку сфери протезування в Україні, забезпечивши впровадження і масштабування новітніх іноземних практик та технологій з протезування/ортезування учасників бойових дій, людей, постраждалих внаслідок військової агресії російської федерації проти України та осіб з інвалідністю.

У свою чергу Мінекономіки рекомендовано прискорити формування державного замовлення на 2024 рік на підготовку спеціалістів у протезно-ортопедичній сфері, релевантного об’єктивним потребам у профільних медичних, технічних та інших професіях і спеціальностях у сфері протезування та реабілітації.

Коментарі

Позначки: , ,