У Полтаві чоловік взяв в заручники поліцейського

Новини 23 Липня, 2020 366
Фото: ситуація в Полтаві (dkr_npu)

Фото: ситуація в Полтаві (dkr_npu)

Чоловік погрожував гранатою поліції при спробі затримання

У заручниках – полковник поліції

У Полтаві чоловік, підозрюваний у викраденні автомобіля, погрожував правоохоронцям гранатою. На даний момент він із заручником, полковником поліції, направляється в сторону Києва, докладніше – в матеріалі РБК-Україна, пише “Четверта студія”.

Біля будівлі адміністративного суду Полтави близько 9 ранку 23 липня правоохоронці намагалися затримати чоловіка, підозрюваного у викраденні автомобіля. Під час затримання він дістав гранату РГД-5, яку погрожував підірвати. При цьому, як повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко, чоловік тримав за руку співробітника поліції.

Після переговорів він обміняв утримуваного поліцейського на начальника Управління карного розшуку ГУНП в Полтавській області, полковника поліції Віталія Шияна.

Автовикрадачу надали службовий автомобіль поліції. На даний момент він, разом із заручником, направляється в сторону Києва. Введена спецоперація “Грім”.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, чоловік рухається в напрямку Києва на автомобіль ВАЗ-2111 (“Богдан”). Наразі автомобіль їде у Решетилівському районі.

Як повідомив речник ГУ Нацполіції Полтавської області Роман Грішин, зловмисник – місцевий мешканець Полтави, йому 32 року, потрапляв у поле зору правоохоронців за майнові злочини та наркотики.

“Основна вимога зловмисника – уникнути кримінальної відповідальності за ті події, в яких він підозрюється”, – повідомив Грішин.

Як повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко, зловмисником є Роман Миколайович Скрипник, народився 14 лютого 1988 року, має три судимості:

  • 2007 рік, ст. 185 ч. 1 КК України – дрібна крадіжка, штраф 510 грн.
  • 2008 рік, ст. 185 ч. 2 КК України – крадіжка, ст. 190 ч. 1 КК України – шахрайство, обмеження свободи на 2 роки.
  • 2014 рік, ст. 185 ч. 2 КК України – крадіжка, ст. 309 ч. 2 КК України – виробництво або зберігання наркотиків, обмеження свободи на 3 роки.

Коментарі

Позначки: ,