У Польщі вагітна жінка загинула через заборону абортів

Новини 27 Січня, 2022 462
У Польщі вагітна жінка загинула через заборону абортів

У Польщі вагітна жінка загинула через заборону абортів

У місті Ченстохова через заборону абортів загинула вагітна пацієнтка на ім’я Агнєшка, яка була вагітна двійнятами.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляють Букви.

Коли вона прибула до лікарні то, згідно із заявою, яку оприлюднили родичі, 37-річна жінка відчувала біль. Однак була свідома та в задовільній фізичній формі.

Один з близнюків помер 23 грудня, але лікарі відмовилися вилучати мертву дитину, через чинні заборони. Пізніше, ще через тиждень помер і другий близнюк. Проте лікарі чекали ще два дні, щоб перервати вагітність. Мати померла 25 січня. В офіційній заяві від лікарні не зазначено причину смерті, однак родина загиблої підозрює, що вона померла через септичний шок.

Після переривання вагітності працівники лікарні викликали священника для похорону близнюків.

Згідно з заявою з лікарні, вагітна перед смертю мала позитивний результат на COVID-19, хоча при прийнятті у неї був негативний результат.

Після цього в Польщі відбулися протести.

“Наші протестні акції ніколи не стосувалися лише закону, наша боротьба завжди була за право людини на життя. Тоді ми вийшли на вулиці на знак протесту проти того, щоб людей прирікали на смерть. Це може статися з кожною з нас. Цього разу загинула Агнешка. І я звинувачую владу в її смерті. Це вони засудили її до смерті в агонії та болю. Це вони її вбили”, – повідомила Марта Лемпарт, лідерка протесту.

Коментарі

Позначки: , , ,