У Польщі учні 4-8 класів повернулися до школи

Новини 31 Травня, 2021 80

Ілюстративне фото

У Польщі учні 4-8 класів повернулися до школи після понад пів року дистанційного навчання, запровадженого у рамках карантинних обмежень країни.

Як повідомляє PAP, діти вийшли на навчання 31 травня. Молодші учні 1-3 класів повернулися до денної освіти раніше — 4 травня, тоді як дитячі садки працювали стаціонарно з 19 квітня.

“Сьогодні дійсно важливий день у календарі 2020/2021 навчального року, нарешті, повний денний режим навчання. Нагадаю, що останні два тижні всі діти ходили до школи змішано — одночасно щонайбільше 50% учні. Тепер усі в одному місці”, — сказав міністр освіти та науки Пшемислав Чарнек.

Польські школи мають виконувати загальні рекомендації місцевого Міністерства охорони здоров’я щодо дистанції, дезінфекції, провітрювання та носіння медичних масок у приміщеннях спільного користування.

4-8 класи у Польщі навчалися дистанційно з кінця жовтня 2020 року і лише у середині травня частково перейшли до денного навчання, коли до класів приходила частина учнів. Тим часом інші вмикалися дистанційно.

Уряд Польщі хоче заохочувати своїх громадян записуватися на вакцинацію від коронавірусу через телефонні дзвінки, які будуть здійснюватися Національним фондом здоров’я або іншими суб’єктами.

У Польщі підтверджено перші три випадки штаму коронавірусу, який вперше було виявлено у Бразилії.

Понад 250 тисяч українців, які проживають на території Польщі, мають дійсну посвідку на проживання. Найпоширенішими причинами для отримання посвідки стають робота, сімейні питання та здобуття освіти.

Польща запровадила нові правила перетину кордону та посилила внутрішні карантинні обмеження через загрозу нових штамів COVID-1

Коментарі

Позначки: , ,