У Польщі розбився український дельтаплан з контрабандою (ФОТО)

Новини 29 Грудня, 2020 766

Фото: nadbuzanski.strazgraniczna.pl

У лісосмугу на прикордонній з Україною території Польщі впав дельтаплан з контрабандними цигарками, яким керував 44-річний громадянин України.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Прямий, про це повідомляє Надбужанський відділ Прикордонної служби Польщі.

Зазначено, що польські прикордонники на значній висоті 21 грудня зафіксували повітряний об’єкт, схожий на дельтаплан, який рухався від кордону з Україною. Згодом розбитий дельтаплан виявлено поблизу населеного пункту Вольчини Влодавського повіту, поряд з яким був пілот.

В результаті падіння дельтаплану чоловік отримав травми, відтак йому було надано допомогу і перевезено до лікарні. Поряд з дельтапланом прикордонники виявили декілька коробок з цигарками, в яких було 8 тис. пачок на загальну суму 112 тис. злотих (понад 800 тис. грн).

Прикордонники не виключають, що чоловік намагався без посадки скинути коробки з цигарками на березі ріки Буг з польського боку кордону і повернутися на територію України.

За нелегальний перетин польського кордону і перевезення контрабандного вантажу проти громадянина України відкрито кримінальну справу, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Після надання медичної допомоги у лікарні і виконання усіх слідчих дій 24 грудня чоловіка було передано українським прикордонникам у пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ”.

Коментарі

Позначки: , ,