У Польщі під час розмінування боєприпасів часів Другої світової війни загинули два сапери

Новини 09 Жовтня, 2019 199

Фото: Польське Радіо

Ще чотири отримали поранення в результаті вибуху

В Кузні-Рациборській (Сілезьке воєводство, Польща) під час розмінування боєприпасів часів Другої світової війни загинули два сапери.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Польське Радіо.

“Вибух боєприпасів стався на лісовій території. Мова йде про п’ять артилерійських снарядів”, – прокоментував трагедію представник Генерального штабу Збройних сил Польщі Марек Павляк.

“Постраждали шість саперів. Двоє з них померли на місці. Двоє людей серйозно поранені і доставлені вертольотами в лікарні. Травми інших військовослужбовців легші – в лікарню їх доставили машинами швидкої допомоги”, – пояснив військовий.

У мерії Кузні-Рациборській Сілезького воєводства, де сталася трагедія, пояснили, що в лісі, де це сталося, з часів Другої світової війни залишилося безліч боєприпасів.

Як повідомили у ГУ ДСНС у Львівській області, з початку року на території Львівської області виявлено 737 вибухонебезпечних предметів та 61 набій в  274 місцях (знищено 734 боєприпаси та 61 набій).

8 жовтня о 08:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в селищі Брюховичі Львівської МР під час проведення планового очищення території в лісовому масиві було виявлено 76 мм артилерійський снаряд часів Другої Світової війни.

Піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас вилучено та знищено встановленим порядком.

Також 8 жовтня о 09:48 до рятувальників надійшло повідомлення, що в м. Золочів по вул. Академіка Павлова, під час проведення земляних робіт, виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. По факту виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи. Подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення боєприпасу.

Коментарі

Позначки: , , , ,