У поліції зростає дефіцит якісних кадрів, – Артем Шевченко (ВІДЕО)

Новини 24 Січня, 2022 42

Новизна та захват від реформи поліції минув, окрім того, минула й підтримка держави для поліціянтів

Ексдиректор Департаменту комунікацій МВС, журналіст Артем Шевченко переконаний, що при відсутності підтримки держави для поліціянтів та лобіювання їхніх інтересів в уряді, лави поліціянтів значно зменшуватимуться, що вплине на безпеку в країні загалом.

Про це він сказав інтерв’ю програми “Вечір з Миколою Княжицьким”, передає “Еспресо.Захід”.

“Відчуття новизни й цікавості пройшло, натомість прийшли будні, не завжди приємні, і саме держава тепер має підтримувати цю рутину. Натомість фінансування на МВС поступово зменшується. По-друге, нове керівництво МВС не змогло реалізувати до нового року будь-яку додаткову грошову виплату, яку поліціянти отримували завжди незалежно від змін бюджету”, − розповів Шевченко.

Також він додав: “Це обов’язок міністра внутрішніх справ – лобіювати інтереси відомства в уряді. Попередній міністр це успішно робив і це вагомо продовжувати. Ситуацію намагаються виправити, проте дефіцит, зокрема якісних кадрів у поліції зростає”.

“Тому аби поліціянти якісно та відповідально і головне чесно виконували роботу, бо поліція це той орган, до якого звертаються, коли потрібна допомога, повинні мати належний рівень фінансового забезпечення. Окрім того, поліціянти мають відчувати себе потрібними суспільству і керівництву, а не покинутими та упослідженими, як це сталось з частиною патрульних, які несуть особливо небезпечну службу, наприкінці 2021 року”, − наголосив Шевченко.

Коментарі

Позначки: , ,