У поліції Львова викрили слідчу, яка «зливала» телефонні розмови громадян (ФОТО)

Новини 29 Травня, 2020 2 402

Фото: СБУ/ФБ

Слідча підробляла протоколи допиту, щоб отримати доступ до конфіденційної інформації мобільних операторів

ДБР повідомило про підозру слідчій поліції Львівщини, яка “зливала” інформацію про телефонні розмови громадян.

Як пише «Четверта студія», у прес-службі ДБР повідомили, що слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру слідчій одного з відділів поліції ГУ Нацполіції у Львівській області. Слідча підозрюється у складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих документів, внесенні до офіційних документів неправдивих відомостей та порушенні недоторканності приватного життя (ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 182 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, слідча підробляла протоколи допиту та вносила в процесуальні документи номери телефонів громадян, які цікавили. Надалі вона подавала зазначені протоколи до суду задля отримання доступу до конфіденційної інформації мобільних операторів, після чого одержані дані про телефонні дзвінки і розмови слідча передавала стороннім особами.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області. Оперативний супровід – Відділ інформаційної безпеки Управління Служби безпеки України у Львівській області.

У разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомили у прес-центрі СБУ у Львівській області, слідчій поліції зі Львова оголошено про підозру за «злив» персональних даних.

Як зазначається, за матеріалами підрозділу кібербезпеки Управління СБУ у Львівській області, слідчій одного з райвідділів Нацполіції Львова оголошено про підозру за торгівлю персональними данини.

За версією слідства, співробітниця поліції незаконно збирала конфіденційну інформацію про громадян та продавала її зацікавленим особам. Вартість таких послуг залежала від повноти відомостей та платоспроможності замовника. Під час обшуків у помешканні та за місцем служби слідчої виявили особисті дані громадян, зібрані незаконним шляхом, та інші матеріали, що доводять протиправні її дії.

Наразі зловмисниці оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) та ч. 2 ст. 182 (порушення недоторканості приватного життя) Кримінального кодексу України.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,