У Північній операційній зоні ситуація стабільна і контрольована

Новини 14 Грудня, 2023 63

У подальшому тут будуть обладнані мінні поля. Все це посилить зазначену оборонну позицію з метою більш якісного виконання завдань тим підрозділом, який буде тут стояти

Сьогодні на Чернігівщині, як і у всій Північній операційній зоні, ситуація стабільна і контрольована. Обстановка дозволяє не лише відточувати бойову майстерність на полігонах, а й постійно зміцнювати оборону. На найбільш небезпечних напрямках повним ходом обладнуються рубежі та позиції першої і другої смуги оборони.

Про це повідомляє відділ звʼязків з громадськістю Командування Обʼєднаних Сил ЗС України, пише Четверта студія.

Лише за минулий тиждень встановлено кілька десятків протитанкових мінних полів та загороджень. Вздовж державного кордону вирито близько 5 тис. метрів траншей та 3,5 тис. метрів протитанкових ровів. Обладнано кілька десятків вогневих позицій для особового складу, укриттів і перекритих щілин, а також вогневих позицій для техніки.

Як зазначив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, на даний час на Чернігівському напрямку наступальних спроможностей у ворога немає, але в подальшому все може змінитися.

– Ми готуємось до спротиву і разом із Чернігівською обласною військовою адміністрацією вживаємо заходів щодо підсилення нашої оборони. Якщо загроза зростатиме, на підготовлені рубежі прибудуть додаткові сили і ми будемо готові адекватно реагувати на будь-який розвиток ситуації, – підкреслив він.

За словами командувача, якщо першу смугу оборони облаштовують виключно військові, які її займають, то друга смуга оборони – це зона відповідальності Чернігівської обласної військової адміністрації. Її управління капітального будівництва є замовником будівництва фортифікаційних споруд на території Чернігівської області. На це з Резервного фонду були виділені відповідні кошти.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва ВЦА Ярослав Слісаренко, сьогодні на Чернігівщині роботи ведуться на всіх об’єктах одночасно. Це – риття траншей, монтаж залізобетонних конструкцій, гідроізоляція бліндажів та інше.

– За кожним об’єктом закріплені військові інженери, які надають рекомендації та пояснення до робіт, бо чимало з них є новими для цивільних будівельників, котрі у мирному житті будували переважно житло та соціальні об’єкти, – розповів Ярослав Слісаренко.

В подальшому тут будуть обладнані мінні поля. Все це посилить зазначену оборонну позицію з метою більш якісного виконання завдань тим підрозділом, який буде тут стояти.

– Темп робіт на об’єктах повністю відповідає затвердженому плану. Але й надалі ми не зупинятимось. У Північній операційній зоні буде продовжена робота щодо розвитку системи оборонних рубежів та позицій. Також буде підвищена щільність мінно-вибухових загороджень. Ми заздалегідь передбачаємо найгірший варіант розвитку ситуації і тому все буде робитись для того, щоб оборона була міцна, і якщо доведеться проводити оборонні операції, ми були повністю готовими, – підсумував генерал Сергій Наєв.

Коментарі

Позначки: