У Павлокомі вшанували пам’ять 366 вбитих українців (ФОТО)

Новини 06 Березня, 2021 519
У Павлокомі вшанували пам’ять 366 вбитих українців. Фото: Ірина Гримак.

У Павлокомі вшанували пам’ять 366 вбитих українців. Фото: Ірина Гримак.

Сьогодні, 6 березня, у селі Павлокома на Ряшівщині, Польща, відбулися скорботні заходи із вшанування пам’яті 366 українців, загиблих 3 березня 1945.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, пише “Четверта студія”.

“Разом з делегацією обласної ради, народним депутатом України Олегом Синюткою, громадськістю, в Павлокомі вшанували пам`ять українців, жертв масового вбивства, та помолилися за усіх невинно убієнних. 76 років тому у перші дні березня всю українську громаду села Павлокома фізично знищили. Їх убили тому, що вони були українцями. Їх убили тому, що вони бажали залишатись українцями на успадкованій від прадідів землі. 366 українських мешканців Павлокоми. Більш ніж половина з них – жінки і діти. Ми згадуємо їх, але у наших серцях немає місця ненависті, їх сповнює біль і жаль. Оплакуючи загиблих, молячись за їх душі, ми дивимось у майбутнє. Ми переконані, що вшанування пам’яті жертв польсько-українського протистояння мають слугувати основою для примирення, добросусідства та зближення”, – наголосила Гримак.

Вона також подякувала маршалку Підкарпатського Воєводства Владиславу Ортилю, за спільне вшанування жертв Павлокоми та усіх невинно убитих українців у 1940-вих роках.

Коментарі

Позначки: , , ,