У Одесі чоловік викрав і з’їв черепаху – поліція оголосила підозру

Новини 17 Вересня, 2023 362

Втамував голод супом з черепахи: поліцейські повідомили одеському «гурману» про підозру у викраденні та жорстокому поводженні з твариною

40-річний чоловік викрав у сусідки червоновуху прісноводну черепаху, яку зварив і з’їв. Слідчі кваліфікували його дії відразу за двома статтями Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує позбавлення волі.

Про це пише Четверта студія з посиланням на поліцію Львівщини.

Подія мала місце у липні цього року у багатоквартирному будинку Хаджибейського району Одеси. Перебуваючи у спільній з сусідкою веранді, зловмисник побачив у ванночці домашніх улюбленців жінки – двох красновухих американських черепах. Вирішивши приготувати собі екзотичну страву, містянин таємно викрав одну з тварин, кухонним молотком розбив їй панцир, зварив та з’їв.

Виявивши відсутність черепахи, потерпіла звернулася до працівників відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1, на території обслуговування якого сталася подія. Під час слідства поліцейські встановили особу, причетну до зникнення тварини, та всі обставини злочину, і вилучили речові докази.

«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури повідомили зловмиснику  про підозру у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, а також у жорстокому поводженні з твариною, яка належать до хребетних, що призвело до її загибелі. Дані кримінальні правопорушення кваліфікуються за ч. 4 ст. 185  та ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України. Відповідно до санкцій  вказаних статей, максимальне покарання, яке загрожує чоловіку – позбавлення волі на строк до восьми років. Слідство триває», – повідомила заступниця начальника слідчого відділення територіального підрозділу поліції Анастасія Черненко.

Коментарі

Позначки: ,