У Новому Роздолі з ТЕЦ продовжують звільнятись працівники

Новини 26 Вересня, 2019 205

Відтік кваліфікованих кадрів з Новороздільської ТЕЦ триває.

Про це сьогодні, 25 вересня, повідомив Ярослав Лесюк, в.о. заступника директора управителя Новороздільської ТЕЦ, пише Розділля ТБ.

«Зарплату не виплачують співробітникам з травня місяця. Людям треба виживати. Одних ми відправляємо у відпустку. Інші звільняються. За останні дні, ми втратили двох цінних працівників: керівника котло-турбінного цеху та його заступника, які звільнились через невиплату заробітної платні».

Варто зауважити, що під час відвідин місцевої теплоцентралі, на початку вересня, представниками комісії Новороздільскої міської ради, яка займається питанням підготовки міста до опалювального сезону, керівник котло-турбінного цеху заявив, що не підпише документ, який дає старт запуску котла, оскільки непроведене опробування на предмет його справності та можливості експлуатації обладнання під час опалювального сезону. Це пов’язано  з великим виробничим ризиком та безпекою людей, що працюють на ТЕЦ. Станом на сьогодні, кінець місяця вересня, вкрай необхідні опробування для початку запуску котла так і не здійснено.

Андрій Мелешко, міський голова Нового Роздолу заявив, що «надійшов лист від НКРЕ в якому зазначено, що управитель «Гарант Енергія М» зобов’язаний виконати погашення заборгованості у повному обсязі у строки оголошені під час тендеру, а також компанія зобов’язана щотижнево звітувати про хід підготовки до початку опалювального сезону. Крім того, місцева Золочівська прокуратура скерувала до Новороздільського відділку поліції звернення працівників Новорозділсьької ТЕЦ “Гарант Енерго М” щодо невиплати заробітної плати управителем «Гарант Енерго М», порушення трудового законодавства з вимогою реагування».

Про катастрофічну ситуацію із плинністю кадрів заявив Мирон Николин, майстер дільниці теплових мереж Новороздільської ТЕЦ.

«Працівники нашої дільниці сказали так: якщо до п’ятниці (27 вересня) не буде виплачена вся заборгованість всі наші люди звільняються. Багато з цих людей, щоб вижити набрали кредити, а віддавати нічим. Люди налаштовані рішуче і є вкрай знервовані цією ситуацією, яку спричинив Гарант. З 10-ти працівників нікого не буде. Навіть якщо ТЕЦ запустять результат буде нульовим! Це небезпечно, бо не буде кому обслуговувати мережі».

Загалом, станом на сьогодні, наразі, у сфері теплозабезпечення міста Новий Розділ, задіяно 159 людей. Перед приходом управителя “Гарант Енерго М” на теплоцентралі, на міських електричних мережах та мережах теплопостачання працювало близько 300 осіб.

Коментарі

Позначки: ,