У Німеччині горів притулок з українськими біженцями: є жертви

Новини 05 Червня, 2023 94

У Німеччині сталася пожежа у притулку для біженців з України. Внаслідок інциденту десятеро людей опинилися у медзакладі, а одна дитина загинула. Про це повідомив у неділю, 4 червня, посол України в Німеччині Олексій Макеєв, пише Четверта студія.

«Сьогодні мене сповістили про сумну звістку, що в одному з будинків, де проживають українські шукачі захисту у федеральній землі Тюрингія, виникла пожежа. Унаслідок цього прикрого інциденту, за попередньою інформацією, є постраждалі. Слідство триває, деталі розголошувати не можу.

Наші консули з самого ранку на контакті з громадянами України, хто проживає у цьому регіоні, постійно мене брифінгують, а також з німецькими правоохоронними органами. Чекаємо на докладнішу інформацію, після того повідомлю більш детально», – йдеться у повідомленні.

В той же час в матеріалі німецького видання DW повідомили, що внаслідок пожежі загинула дитина, ще 10 людей отримали поранення.

За даними поліції, пожежа спалахнула о 5 годині ранку за місцевим часом (03:00 UTC) в Апольді, у східній землі Тюрінгія .

За словами очевидців, полум’я сягало кількох метрів.

У райдержадміністрації повідомили, що в притулку для біженців зареєстровано 245 осіб, які зараз непридатні для проживання.

У поліції заявили, що причина пожежі невідома, а кримінальне розслідування ведеться триває. Такі розслідування є стандартною практикою після пожеж зі смертельними наслідками і не вказують на підозру в будь-якій злочинній діяльності.

Зазначено, що десятьох людей доставили до лікарні. Деякі з них постраждали від надихання диму, а в однієї людини була зламана нога, повідомляють місцеві ЗМІ.

9-річний хлопчик з України пропав безвісти.Влада заявила, що знадобиться судово-медична експертиза, щоб визначити, чи тіло, знайдене в будівлі, є зниклим хлопчиком. Результати розтину поліція очікує не раніше понеділка”, – йдеться у повідомленні.

Мешканців притулку, яких врятували пожежники, доставили до іншого центру прийому біженців у сусідньому Гермсдорфі. Їх супроводжували поліцейські та перекладачі.

Коментарі

Позначки: