У Національній академії сухопутних військ вкрали 16 млн грн на харчуванні курсантів (ФОТО)

Новини 05 Червня, 2020 1 627

Фото: СБУ

Організатори отримували у «кишеню» понад 4 млн грн щороку

Служба безпеки України викрила факт заволодіння державними коштами під час проведення закупівель продуктів харчування для потреб Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на понад 16 мільйонів гривень.

Як пише «Четверта студія», у прес-центрі СБУ повідомили, що оперативники спецслужби встановили, що протягом 2017-2020 років посадовці академії закуповували продукти за завищеними цінами в афілійованих комерційних структурах.

У ході тендерних торгів учасники оборудки формували «потрібні» кваліфікаційні вимоги та безпідставно завищували вартість поставок.

За попередніми даними слідства, організатори отримували у «кишеню» понад 4 мільйони гривень щороку.

Правоохоронці задокументували численні факти змови посадовців академії та комерсантів під час закупівлі продуктів харчування. Потім вони виводили бюджетні кошти у тінь через фірми-прокладки.

У ході проведення слідчих дій в офісі та за місцем проживання керівників фірми постачальника, у службових осіб академії правоохоронці виявили документацію, яка підтверджує протиправну діяльність зловмисників, а також понад 1,2 мільйони гривень, 5 тисяч доларів США та 3,5 тисячі євро.

У межах кримінального провадження ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Встановлюється причетність керівників усіх ланок до зловживань службовим становищем.

Викриття зловмисників проводилось спільно зі слідчими ГУ Нацполіції у Львівській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,