У Народному домі на Львівщині тимчасово мешкатимуть родини військових з інших областей

Новини 22 Червня, 2022 49

В будинку загалом можуть розмістити до 80 людей

В будинку загалом можуть розмістити до 80 людей

У Великих Грибовичах, що на Львівщині, на базі недобудованого Народного дому облаштовують тимчасовий прихисток для вимушених переселенців. Туди насамперед поселятимуть жінок та вдів військовослужбовців та їхній дітей. А також жінок, які працюють у творчій та освітній сфері.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, пише Четверта студія.

Перед поселенням кандидати мають заповнити анкети та пройти співбесіду.

“Уже є перші кілька сімей, які тут житимуть. Це дружини та діти військових, які захищають Україну від російських загарбників. Наразі кандидати проходять обов’язкову співбесіду. Зважаючи на те, що люди житимуть в одному спільному просторі, їм має бути комфортно не лише в побуті, а й психологічно”, — каже директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський.

В будинку загалом можуть розмістити до 80 людей. Там є 17 кімнат розміром 20 кв. м., одна кімната на 78 кв. м. та велике приміщення — 205 кв. м., де можна облаштувати кухню, їдальню та місце для відпочинку.

В будинку загалом можуть розмістити до 80 людей

“На двох поверхах заплановано по 7-8 кімнат, які розраховані на чотири ліжка. Без суттєвих перепланувань реально зробити 8 душових та 10 туалетних кабін, дві кімнати для прання та сушіння одягу. Що важливо, у будинку можна встановити палетний котел, що убезпечить від використання газу”, – додає Юрій Лукашевський.

В будинку загалом можуть розмістити до 80 людей

У будинку сім’ї зможуть жити до закінчення війни. Після перемоги Народний дім використовуватимуть за призначенням — там працюватимуть різноманітні гуртки, ЦНАП, Офіс Львівської громади та надаватимуть інші потрібні послуги для місцевої громади

Коментарі

Позначки: