У найважчі часи пластуни боролися за визволення Української держави, – Парубій

Новини 12 Квітня, 2020 362
Фото: Андрій Парубій.

Фото: Андрій Парубій.

Сьогодні День пластової присяги. Найдавніша і найбільша організація української молоді Пласт – український скаутинг відзначає 108 річницю.

Про це пише у Фейсбуці народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Андрій Парубій.

“А буквально нещодавно, 28 березня, свою 32 річницю відзначала моя рідна «Спадщина». Я вітав своїх побратимів і ми згадували ті неймовірні роки напередодні постання Незалежної України, коли ми заснували нашу Організацію Української Молоді «Спадщину». Ця, сьогодні вже легендарна, новітня українська організація скаутського типу стала до активної національно-визвольної боротьби навесні 1988 року. І сьогодні я з особливим почуттям вітаю всіх наших побратимів-пластунів! В Україні і в усьому світі”, – йдеться у дописі.

Парубій також додав, що у найважчі часи пластуни боролися за визволення Української держави, проходячи міцний пластовий вишкіл і гартуючи пластовий дух.

“Символічно і характерно, що зараз пластуни знову на передовій. Вони були у перших лавах на Майдані, гуртуючись в сотні Самооборони, і вони — на передовій у війні з російським агресором. Пластуни були серед тих, хто звільняв Маріуполь, Краматорськ та інші міста Донбасу, вони були і серед оборонців Донецького аеропорту, Дебальцева, Авдіївки, Світлодарської дуги”, пише нардеп.

Коментарі

Позначки: , ,