У Нагуєвичах в музеї Івана Франка розширюють простір

Новини 25 Квітня, 2021 164

На Львівщині відкрили перший пам’ятник Петрові Франку

Виставковий простір планують відкрити до 105-х роковин смерті Івана Франка 28 травня.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛОО ЄС.

У Нагуєвичах до 165-го ювілею і 105-х роковин смерті українського генія розпочалося розширення науково-дослідного простору Літературно-меморіального музею Івана Франка. Про це повідомив партієць “Європейської Солідарності”, директор державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак.

Тут планують відремонтувати фасад будинку зі сходовим майданчиком, аби музей мав презентаційний вигляд. Також хочуть провести ремонт будинку літератора, їхнього міні-готельного комплексу, в якому зупиняються учасники конференцій, друзі музею, відомі письменники чи родичі Франка.

В рамках поточного ремонту трьох раніше незадіяних приміщень музею 1986 р. , заплановано відкрити нові кабінети для науково-дослідної і виставково-аналітичної видів діяльності.

Також в процесі початкових ремонтних робіт в закамарках піддашшя було виявлено цікавий експонат захований з “часів радянської тиранії” та відновлення Незалежності України – прапор соціалістичного змагання Дрогобицького міського комітету КПУ )) Добре відомо, що саме під час франкових свят під цим “прапором” публічно фальсифікувалася спадщина українського генія Івана Франка на всіх відомих урочистостях Дрогобиччини!

«У будівлі музею було дуже багато пустих приміщень, до яких не було доступу. Ці пусті приміщення другого поверху ми вирішили відкрити під час ремонту, вмонтувати туди двері і вікна, зробити кабінети для наукових працівників та для аналізу артефактів, які привозять із експедицій», – розповів директор заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак.

Також у музеї Івана Франка цього року висадили алею із 200 ялин.

Коментарі

Позначки: