У МЗС відреагували на інформацію про 17 українців, які застрягли в аеропорту Греції

Новини 05 Липня, 2020 309

Фото: "Європейська правда"

В аеропорту Афін не пропустили українських громадян у зв’язку з карантинними обмеженнями на в’їзд до Європейського Союзу громадян з третіх країн

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що в аеропорту Афін не пропустили 17 українських громадян у зв’язку з карантинними обмеженнями на в’їзд до Європейського Союзу громадян з третіх країн.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН,  про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

«Наших громадян не затримано. Їх не пропустили на в’їзд до країни у зв’язку з діючими обмеженнями. Консул купив води, засоби гігієни та відвіз громадянам. Від грецької влади отримано відповідний дозвіл на відвідання», – повідомив Погорельцев.

Також в зовнішньополітичному відомстві відзначили, що посольство України в Греції одразу після того, як стало відомо про непропуск 17 українських громадян, почало займатися цією справою. У МЗС обіцяють надати розгорнутий коментар з цього питання у понеділок, 6 липня.

«Наразі можу порадити усім нашим громадянам, які мають намір подорожувати у цей непростий з точки зору епідеміологічної ситуації період, планувати свої поїздки виключно після отримання з офіційних джерел актуальної інформації щодо можливості/порядку в’їзду до тієї чи іншої іноземної країни», – повідомив Погорельцев.

Як повідомлялося, Рада Європейського Союзу офіційно узгодила відкриття зовнішніх кордонів з 1 липня для 19 країн, але Україна не входить до цього переліку. Зокрема, критерії визначення третіх країн, стосовно яких мають бути зняті обмеження на в’їзд в країни-члени ЄС, враховують епідситуацію і заходи зі стримування поширення коронавірусу, в тому числі соціальне дистанціювання, а також економічні і соціальні фактори.

Щодо епідситуації країни мають відповідати таким критеріям: кількість нових випадків COVID-19 за останні 14 днів і на 100 тисяч населення має бути близькою або нижчою за аналогічні середні показники країн-членів ЄС станом на 15 червня. Тенденція виявлення нових випадків інфікування має бути стабільною або зменшуватися впродовж цього періоду порівняно з попередніми 14 днями. Щодо заходів реагування враховується наявна інформація про тестування, спостереження, відстеження контактів, стримування і звітування, а також надійність цієї інформації.

Як повідомлялося, у Греції затримали 17 українських туристів, які прилетіли із Києва.

В аеропорту Афін затримали громадян України, які прилетіли до Греції з Києва. Причина – заборона на в’їзд до ЄС громадянам третіх країн. Деталі скоро на "Європейській правді".

Опубліковано Європейська правда Субота, 4 липня 2020 р.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,