У МЗС Польщі відреагували на підрив польського автобуса

Новини 11 Грудня, 2017 35

Ілюстративне фото

МЗС Польщі висловило занепокоєння “черговим антипольським актом” в Україні

Польські туристи, серед яких були представники органів місцевого самоврядування, у супроводі польського консула у Львові повертаються до Польщі. Про це йдеться в повідомленні польського зовнішньополітичного відомства.

“МЗС Польщі підтверджує, що в ніч з 9 на 10 грудня під Львовом було пошкоджено польський автобус в результаті підкладення вибухового пристрою та із занепокоєнням відзначає цей черговий антипольський акт на території України”,- підкреслює МЗС Польщі.

Як зазначається, польські консульські органи встановили, що автобусом подорожували 23 громадян РП, серед яких є представники місцевих органів влади. Повідомляється, що в момент вибуху в автобусі не було людей і ніхто не постраждав.

МЗС Польщі підкреслює, що українська влада з’ясовує обставити цієї події, поліція і прокуратура ведуть слідчі дії.

Водночас, організатор поїздки забезпечив повернення групи до Польщі, які повертаються до Польщі в супроводі консула у Львові.

Як повідомив у Facebook депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич “9 грудня близько 23:20 на кільцевій дорозі на стоянці готелю “Панська Гора” невідомим вибуховим пристроєм пошкодили зовнішню обшивку та бокове скло автобуса марки МАN на польській реєстрації”.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка засудив дії зловмисників.

Глава МЗС України Павло Клімкін написав у Твіттері, що таким чином хтось намагається розсварити українців і поляків напередодні візиту президента РП Анджея Дуди до України 13 грудня.

Коментарі

Позначки: , , ,