У музеї Митрополита Андрея Шептицького хочуть створити центр реставрації ікон

Новини 19 Листопада, 2020 200

Фото: ФБ/Юрій Холод

Проект «Музейна спадщина Андрея Шептицького: на перетині культури і туризму» подали на конкурс

У музеї Митрополита Андрея Шептицького на Кривоноса,1 у Львові хочемо створити центр реставрації ікон.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

«Це та багато іншого передбачає проєкт, який наше Управління туризму та курортів Львівської ОДА, разом із командою Музей Митрополита Андрея Шептицького та Львівською Асоціацією Розвитку Туризму, подали на конкурс проєктів регіонального розвитку. Його повна назва – «Музейна спадщина Андрея Шептицького: на перетині культури і туризму», – зазначає Юрій Холод.

Він інформує, що у межах проєкту також планується ревіталізація історичної будівлі XVII століття у Львові на вулиці Кривоноса, 1.

«На її базі створити Центр реставрації ікон й переведення в цифровий формат іконописних творів. Це, зокрема, передбачає також придбання та встановлення відповідного сучасного обладнання. Для музею також потрібне виготовлення оригінальних сувенірних продуктів. Разом із тим, має бути широка інформаційно-просвітницька кампанія щодо важливості збереження і розуміння цінності пам’яток сакрального мистецтва як унікальної спадщини України», – зазначив Юрій Холод.

Він також інформує, що «спільно з фахівцями музею ми готові розробити новий туристичний маршрут, котрий об’єднає локації Львівщини і сусідніх областей, що пов’язані з культурними надбаннями й іменем Митрополита Андрея та родини Шептицьких.

Щодо фінансування: якщо проєкт переможе в конкурсі (а ми робимо для цього все можливе), його заплановано втілити впродовж 2021-2023 років із загальним бюджетом 7,6 млн грн. З них 5 млн грн – просимо з держбюджету, 2,2 млн грн – з бюджету області та міста, і 0,4 млн грн – з інших джерел».

«Це особливий проєкт, адже він поєднує надзвичайно важливі напрями для нашого регіону. Йдеться про збереження культурної спадщини, промоцію культурного туризму та утвердження доброї пам’яті про великого сподвижника нашого народу. Ми  розуміємо, що наразі більшість ікон, які врятував Шептицький та його послідовники, потребують кропіткої реставрації. Попереду велика робота, і ми раді її починати разом із командою музею»,- наголошується у дописі.

⚡️У музеї Митрополита Андрея Шептицького на Кривоноса,1 у Львові хочемо створити
центр реставрації ікон.

🔸Це та…

Опубликовано Юрій Холодом Четверг, 19 ноября 2020 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,