У МОЗ відповіли, чи посилять в Україні карантинні обмеження

Новини 18 Серпня, 2022 71

Керівник патрульної поліції Львівщини вакцинувався від коронавірусу

Рішення щодо посилення карантину ухвалюватимуть так, щоб запобігти надмірному навантаженню на систему охорони здоров’я

В Україні досі діє карантин у зв’язку з поширенням COVID-19. Однак обмеження стали рекомендованими.

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, пише Четверта студія.

За словами міністра, рішення щодо посилення карантину ухвалюватимуть так, щоб запобігти надмірному навантаженню на систему охорони здоров’я.

“Ми розуміємо всі пріоритети й ситуацію. А сьогодні пріоритет номер один — робота на оборонний сектор, на допомогу Збройним Силам України, на перемогу. Тому оцінювати те, що ми можемо ввести, ми будемо з урахуванням війни”, — сказав міністр. Він додав, що все буде залежати від ситуації з поширенням хвороби.

“Все залежатиме від того, як зможемо балансувати. Якщо ми будемо бачити, що інфекційні захворювання переважають, займається ліжковий фонд у лікарнях і буде загроза, що ми не впораємося з пораненими, — який буде вихід у міністра охорони здоров’я? Звичайно, просити вводити більш жорсткі умови для того, щоб якісно й ефективно надавати медичну допомогу пораненим”, — пояснив Ляшко.

Також міністр розповів, наскільки небезпечний новий вид “Омікрона”, який зараз поширюється Європою.

“Зараз ми бачимо менше госпіталізацій і ускладнень. Але на це може вплинути кілька факторів — або сам штам не так агресивний, або все ж кількість імунізованих людей значно більша — перехворілих і провакцинованих. Ми бачимо в Європі, що там цифри випадків зростають, але кризи в лікарнях поки немає”, — підсумував Ляшко.

Коментарі

Позначки: ,